Seizoen 2018/2019 van de GUO-concertserie heeft zeven luisterconcerten op het programma: Martin & Eliza Carthy, Andy Irvine, Tamala, Matthews Southern Comfort, Jan Akkerman, Martin Simpson en The Henry Girls zullen spelen in hotel-restaurant Boschoord in Oisterwijk.

GUO opent op 16 september met Martin & Eliza Carthy uit Engeland. Martin is bekend van Steeleye Span, samen met Fairport Convention uitvinders van de Britse folkrock, en van ‘Scarborough Fair’, een traditional die Simon & Garfunkel tot wereldhit zongen. Martin treedt nog zelden buiten eigen land op, maar met dochter Eliza waagt hij de oversteek nadat zij ook de vorige GUO-concertserie opende.

In oktober is er geen optreden, Gabriel Yacoub was geboekt, maar moest helaas afzeggen omdat hij een medische ingreep moet ondergaan. Hopelijk kan de Franse poëtische impressionist een seizoen later alsnog komen inhalen.

Snarenvirtuoos Andy Irvine doet op 18 november GUO aan. De Ierse globetrotter maakte naam in revival-band Planxty, maar trok ook solo de wereld over. Naast zijn onconventionele snarenwerk zijn ook zijn fraai onvaste vocalen een handelsmerk.

Tot een nieuwe lichting behoort Tamala dat op 9 december op het GUO-podium staat. Het trio is nieuw, de muzikanten gelouterd. De Vlaamse violist Wouter Vandenabeele is kind aan huis bij GUO en brengt ditmaal twee griots (van Koninklijke muziekfamilies) uit Senegal mee. Bao Sissoko speelt kora (Afrikaanse harp) en Molla Sylla is vooral zanger. Met bloedmooie cross-overs uit het hart verbinden ze Noord met Zuid, traditie met vernieuwing, droom met daad, finesse met kracht. Onlangs kreeg hun album de prijs van Beste Belgische cd-world bij de uitreiking van de Klara's. 

Tamala
Tamala


Dat Matthews Southern Comfort meer in huis heeft dan wereldhit Woodstock komen ze op 13 januari bewijzen. Engels epicentrum Iain Matthews stond aan de wieg van folkrockband Fairport Convention, zocht daarna zijn heil in de USA en die transatlantische mix klinkt door in de pareltjes die deze songsmid smeedt. Hij laat zich begeleiden door drie toppers uit de Nederlandse americana-scene: Eric Devries, BJ Baartmans en Bart de Win.
 
Jan Akkerman is volgens velen al decennia de beste gitarist uit de rockscene wereldwijd. Groot geworden in Nederpopbands Brainbox en Focus komt hij op 10 februari bij GUO verrassen met zijn nog altijd vernieuwende aanpak.

Nog zo’n giga-gitarist: singer-songwriter Martin Simpson. Die moest GUO twee jaar geleden wegens ziekte zijn kat sturen. ’t Kan verkeren. Op 24 maart komt hij de ‘schade’ inhalen. Deze maestro in de fingerpicking stijl opereert op het snijvlak van zijn Engelse roots en zijn jarenlange verblijf in de USA. Hij is wereldkampioen nominaties en prijzen verzamelen bij de jaarlijkse BBC Radio 2 Folk Awards. Zo werd hij ook dit jaar genomineerd in de categorie Musician Of The Year vanwege zijn nieuwste cd Trails & Tribulations.

The Henry Girls uit het Noordwestelijk Ierse muziekmekka Donegal komen bij GUO op 14 april de zaaldeur sluiten en het podiumlicht doven. De drie zussen integreren hun eigen traditie in die van de USA en in de betere rocksongs van nu. De harmonieuze vocalen zijn hemels en fris, evenals de beheersing van fiddle, accordeon, celtic harp, ukelele, mandoline en whistles.

Meer info
Evenals vorig seizoen vinden de optredens plaats in Boschoord. Dit Fletcher Hotel-Restaurant aan de Gemullehoekenweg 143 is gelegen in Oisterwijks fraaie bos- en vennengebied. De GUO-concertserie loopt van september 2018 tot april 2019. Alle concerten staan gepland op zondagmiddagen en beginnen om 15.00 uur. Een GUO-ticket kost 20 euro.

Meer info in woord, beeld en geluid? Check http://guo.inoisterwijk.nl. Via deze pagina zijn tickets te bestellen (zonder extra toeslagen) en er staan links naar Facebook, Twitter en YouTube. Gratis digitaal abonnement op GUO Muziekmagazine? Een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. volstaat. Een GUO-concert combineren met lunch vooraf, diner achteraf en/of overnachting met ontbijt? Reserveer hiervoor telefonisch bij Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord: 013 – 5231600.