Op zaterdag 14 april is Cara Dillon bij Roots aan de Zaan in Zaandam. Dit haar enige optreden in Nederland, er zijn nog enkele kaarten.

Uit Dungiven, Noord Ierland komt de genre-overschrijdende en in awards grossierende zangeres Cara Dillon, wiens zevende album Wanderer recentelijk uitkwam. Lange tijd is het stilgeweest rond haar, maar sinds 2014 is ze weer actief.

Ooit maakte Cara deel uit van folk-supergroep Equation. Met groepslid Sam Lakeman trouwde ze, en met hem komt ze naar Zaandam.
Cara is zelf de eerste om toe te geven dat ze geen folk-purist is, dat ze muziek wil maken die de begrenzingen – die de traditie wel eens placht te dicteren – negeert. Ter illustratie: haar Black Is The Colour was een sensatie in de clubs van Ibiza club – in een techno remix van 2Devine. Elke avond is ze als afsluiter te horen bij de spectaculaire climax in Disneyland Parijs wanneer Come Dream A Dream daar door de speakers schalt. En in China is ze een wereldster: tot haar eigen niet geringe verbazing wordt een album van haar er als lesmateriaal gebruikt. Volle zalen heeft ze er vervolgens getrokken.

Cara Dillon
Cara Dillon

Ze bracht enige jaren door omstandigheden in de luwte door, maar in 2014 kwam ze terug, met het album A Thousand Hearts – met, op één nummer, achtergrondzang van een groot fan: The Eagles’ Timothy B Schmidt. Onder haar bewonderaars vinden we ook Ed Sheeran.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Gwendolyn Snowdon. Zij voert het publiek mee op een muzikale reis door Engeland, Ierland en Holland. Deze bevlogen folkzangeres begon haar muzikale avontuur bij de Keltisch/Orientaalse Folkband Finvarra, die in december 2014 bij Roots aan de Zaan optrad.

Zaterdag 14 april 2018, Cara Dillon met support van Gwendolyn Snowdon bij Roots aan de Zaan in De Verkadezaal/FluXus, Westzijde 148 Zaandam
De toegang bedraagt € 25.00, leden betalen € 18.00. Aanvang is 20:00, de deur gaat open 19:30. Dit is een exclusief optreden in Nederland. Er zijn nog slechts een paar kaartjes: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor beschikbaarheid.