Zaterdag 21 april speelt het Kyle Carey Quintet in Theater Landgraaf, het is het laatste optreden op Nederlandse bodem met deze samenstelling.

Op 21 april speelt The Kyle Carey Quintet in Theater Landgraaf. De ultieme kans om (wederom) kennis te maken met de unieke Amerikaans-Keltische muziek van singer-songwriter Kyle Carey. Het concert staat in het teken van haar in Amerika zeer positief ontvangen nieuwe album ‘The Art Of Forgetting’, dat ook in Nederland inmiddels al enkele lovende recensies kreeg!
 
Kyle Carey bracht haar prille jeugd door in een afgelegen dorp in Alaska alvorens het gezin Carey verhuisde naar New England. In het noord-oosten van de US werd haar interesse voor de American Folk Anthology, de traditionele Keltische invloeden uit Schotland en Ierland, en de poëzie van Louise McNeill, dichteres uit de Appalachen gewekt.
Kyle Carey 
In 2011 trok Kyle Carey naar het westen van Ierland om haar debuut album “Monongah” op te nemen. Het album klom op tot nummer 8 van de internationale Folk DJ Charts, en kreeg wereldwijde erkenning. Kyle brengt originele songs, geïnspireerd door de Appalachen, alsmede songs in het Schotse Gaelic, een stijl die ze zelf als “Gaelic Americana” bestempeld.
In Schotland werd onder supervisie van producer Seamus Egan het vervolg op ‘Monongah’ vastgelegd. Het majestueuze album ‘North Star’, met gastrollen van onder andere Dirk Powell, Chris Stout, Catriona McKay, Natalie Haas, Ben Walker en Josienne Clarke, ontving wederom vele lovende kritieken van de internationale pers.
 
Op 26 januari jongstleden zag haar nieuwste album, ‘The Art Of Forgetting’, wereldwijd het levenslicht op het Riverboat Records label van World Music Network. Dit album is geproduceerd door Dirk Powell en opgenomen in diens fameuze Cypress House studio in Louisiana. Met ‘The Art Of Forgetting’ laat Kyle Carey een nog prominenter Transatlantic geluid horen waarin veel ruimte is voor verrassende elementen uit de rijke muziekcultuur van Louisiana. Zo flirt de singer-songwriter met jazz-invloeden en koperblazers naast zeer rijk gearrangeerde songs waarin Keltische en Amerikaanse invloeden samensmelten tot een warm kleurenpalet. Onder de gastmuzikanten bevinden zich Rhiannon Giddens, John McCusker, Liz Simmons, Michael McGoldrick, Sam Broussard, Ron Janssen, Kai Welch en Dirk Powell.
 
THE KYLE CAREY QUINTET:
Kyle Carey (USA): zang en gitaar
Erin Martell (CA): zang en gitaar
Amy Merrill (USA): nyckelharpa en altviool
Nikki Verlinden (B): viool
Ron Janssen (NL): mandoline en octaaf-mandoline
 
Zaterdag 21 april 2018 Kyle Carey
THEATER LANDGRAAF
Kerkberg 4 te Waubach, Landgraaf
045-5310929
www.theaterlandgraaf.nl
 
www.kyleannecarey.com