Op vrijdag 8 juni barst Iers-Keltisch feestgeweld los in de Groene Engel in Oss met een dubbeloptreden van Rapalje en The Kilkennys.

Oss is gewaarschuwd! Op vrijdag 8 juni betreden de heren van Rapalje en de Ierse folkgroep The Kilkennys het podium van de Groene Engel. Iedereen die een concert van de Ierse folkgroep The Kilkennys heeft meegemaakt, is het er over eens: de band is een absolute live sensatie! De vier ras-Ieren meanderen op energieke wijze door hun folk repertoire. De illustere mannen van Rapalje waren eerder dit jaar ook al in Oss, waarbij de uitverkochte zaal volledig verbouwd werd.
 
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen. Rapalje neemt je mee op reis! Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters zover het oor reikt. Rapalje wordt door de critici en diverse media de fakkeldragers van de keltische muziek genoemd.

The Kilkennys zijn inmiddels goed bevriend geraakt met hun Nederlandse geestesgenoten. In 2016 was de band te gast op het jaarlijkse Zomerfolk festival in Groningen (georganiseerd door Rapalje) en een broederschap was gesloten!

Bands als The Dubliners en The Clancy Brothers zijn lichtende voorbeelden voor The Kilkennys. Van bestaande traditionals weten The Kilkennys iets totaal eigens te maken, zonder de essentie van de songs uit het oog te verliezen. “We willen die traditie voortzetten en levend houden. Eigenlijk zijn wij de fakkeldragers van the Dubliners en the Clancy Brothers”, aldus de band.

Beide bands spelen een eigen set, maar gaan ook gezamenlijk los. Fasten your seatbelts!

The Kilkennys vs Rapalje
The Kilkennys vs Rapalje


Vrijdag 8 juni 2018, Rapalje en The Kilkennys in De Groene Engel, Kruisstraat 15, 5341 HA, Oss

Deuren open: 20:30, aanvang 21:00 uur
Tickets: €17,50,
http://www.groene-engel.nl

Websites:

Rapalje: http://www.rapalje.com/nl/
Kilkennys: https://www.thekilkennys.com