Twee weken voordat De Oosterpoort zindert van Amerikaanse roots-muziek, verzorgt Luke Winslow-King de warming-up voor TakeRoot 2018. Op zaterdag 20 oktober speelt de Amerikaan in de Binnenzaal van De Oosterpoort in Groningen.

Amerikaanse songwriterstraditie
Het repertoire van gitarist, zanger, componist en tekstschrijven Luke Winslow-King is een combinatie van blues, delta-folk, rock-'n-roll, jazz en klassiek. Hij steekt songs uit een vervlogen tijdperk in een origineel jasje en brengt zo hulde aan de door hem zo geliefde Amerikaanse songwriterstraditie.

Blue Mesa en New Orleans
Het vorige album van Winslow-King was voornamelijk gericht op blues. Op Blue Mesa is hij weer terug op het vertrouwde eclectische pad. In elke song klinkt de sfeer door van New Orleans, de stad waar hij op zijn negentiende ging wonen en de afgelopen vijftien jaar van zijn leven doorbracht. Hij is de onbetwiste ambassadeur van New Orleans' (kleur)rijke cultuur.

Meester op de slidegitaar
Luke Winslow-King is een oude ziel in een jong lichaam. Hij is een meester op de slidegitaar en heeft een bijzonder aangename, soepele stem. Zijn liveoptredens zijn hartverwarmend, meeslepend en recht-voor-zijn-raap, met veel eigen composities en interessante versies van traditionals en andere inspiratiebronnen.

In alle opzichten is Luke Winslow-King dus een echte TakeRoot presents muzikant. Alt Country zegt over hem: "Winslow-King jaagt als een gitarist soul en blues door de draden van de elektriciteitsmasten die de luisteraar van Memphis door de Mississippi delta naar New Orleans brengen."

TakeRoot presents: Luke Winslow-King
Zaterdag 20 oktober 2018 | 20.00 uur
De Oosterpoort, Groningen
€ 13,50  (incl. € 1,50 servicekosten)

Tickets en meer info: https://www.de-oosterpoort.nl