De Zweedse Sofia Talvik is van 29 april t/m 4 mei op tour in Nederland en doet Ossenisse, Gemert, Westelbeers en Son aan.

Sofia Talviks muziek heeft een speciale tint van haar Scandinavische afkomst, waardoor ze een favoriet is onder muziekliefhebbers. Een Noordzee-sirene die sprankelend en melancholisch overvloeit. Ze is een ervaren artiest met 6 volledige albums en talloze EP's, singles en tours achter haar.
Ze is een internationale artiest die elk jaar door Europa en de VS tourt. Haar liedjes en podiumpresentatie vormen het decor voor een intieme relatie met het publiek - een unieke, mooie en warme avond met live muziek en oprechte verhalen.

Ze is vergeleken met reuzen als Joni Mitchell en Judy Collins, evenals met de eerste hulpkit van collega-Zweden, maar heeft haar eigen onbewerkte kwaliteit, een nuchtere klank die haar songwriting vaardigheden nog meer doet glanzen. Ze hoeft zich niet te verschuilen achter de geluiden, haar liedjes en uitvoering spreken voor zich. Wat haar door 37 staten bracht (in een oude RV).

Het album Big Sky Country staat dichter bij Roots & Americana, maar haar Scandinavische erfgoed geeft het een uniek geluid. Het avontuur op de weg leidde tot veel emoties, zowel die van triomf en vreugde, maar ook die van zelftwijfel en nederlaag - die allemaal hun weg vonden naar de liedjes. Ze leefde als een muzikale nomade, verhuisde van plaats naar plaats, langzaam maar gestaag bouwend aan haar publiek door haar oprechte en persoonlijke optredens, mocht ze de VS ervaren op een manier die maar weinig mensen doen. De mensen die ze ontmoette openden hun huizen en harten voor haar en sommigen maakten zelfs haar liedjes.

"Hoewel deze jongedame uit Zweden komt, zou ik haar in de voorhoede van de Amerikaanse voorhoede plaatsen. Een luisterend oor zal je vertellen waarom en hoe." - PopDose

"Een singer / songwriter die de essentie van Laurel Canyon rond de jaren '60 kan oproepen." - Geen onderdrukking

Sofia Talvik
Sofia Talvik

Tourdata april /mei 2018:
29 april 't Schallemaaj, Ossenisse
3 mei De bunker, Gemert
4 mei Cultuurboerderij, Westelbeers
6 mei La Sonnerie, Son

Website: https://sofiatalvik.com/