Op zondag 13 mei is de Canadese band West My Friend opnieuw te gast bij Roots aan de Zaan in Zaandam.

Twee jaar na hun debuut bij Roots aan de Zaan doet West My Friend Zaandam andermaal aan: een band, afkomstig uit het Canadese Vancouver Island - dat een mix vertolkt van indie roots en chamber folk. De leden zijn klassiek geschoold en met hun meerstemmige zang maakten ze direct veel indruk in Canada. Hun debuutalbum Place werd in 2012 tot ‘Roots Album Of The Year’ uitgeroepen bij de Vancouver Island Music Awards.

In 2014 verscheen hun tweede CD When The Ink Dries en hierop lieten ze horen dat ze buiten de geijkte paden van de folkmuziek durfden te treden. Het muzikaal palet op dit album varieerde van intiem samenspel van de virtuoze muzikanten tot rijk georkestreerde arrangementen en eigenzinnige songs: een snuf old world klezmer, een vleug Broadway showtunes, een teug bluegrass-samenzang, ingepakt middels fraai mandoline- en accordeonspel.

Toen West My Friend in april 2016 bij Roots aan de Zaan speelde was hun derde album Quiet Hum net uit.

West My Friend
West My Friend


West My Friend bestaat uit Eden Oliver (zang, gitaar), Alex Rempel (mandoline, zang) en Jeff Poynter (accordeon, zang). Normaal gesproken is de band een kwartet, maar bassist Nick Mintenko blijkt door omstandigheden tijdelijk verhinderd.

“Canadiana” van de bovenste plank van een zeer veelbelovende band.

Utterly captivating, exploratory folk music” – folkradio.co.uk

Zondag 13 mei 2018, West My Friend bij Roots aan de Zaan in De Kleine Waarheid, aan de Klauwershoek 4-8 in Zaandam.
Aanvang is 15:30 
De deur gaat open om 15:00. Toegang is een tientje, voor leden is het concert gratis toegankelijk. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook: http://rootsaandezaan.nl/.