Op vrijdag 15 juni is er een optreden van Liguster met als voorprogramma Dirom Darom in cultuurcafé De Vijfzinnen in Gorinchem.

Liguster
Het zal je familie maar wezen!! De leden van Liguster zijn niet alleen muzikaal bij elkaar betrokken maar hebben een familieband. Helga Buitelaar (Janis' Pearls, Skinansie Van Hemel en Hel) ontmoette nog niet zo lang geleden liedjesschrijver, drummer en zanger Johan van Drunen (JOHNNMN, Skinansie, Van Hemel en Hel). Haar geschoolde kwaliteiten bleken prima te passen bij de ruwe talenten van Johan. Zowel in de liefde als muzikaal een goede match. Voeg daaraan toe de zangkwaliteiten en de muzikale souplesse van de jeugd: de twee dochters van Helga: Erin Blom en Dane Blom (Ashes en Flavour Graveyard), dan heb je een mooi muzikaal palet. Op een zeer gevarieerd instrumentarium komen allerlei muzikale smaken en sferen aan bod.
De meerstemmige loepzuiver gezongen eigen teksten worden afgewisseld met folky covers,  polderfado, country punk en kleinkunstliedjes De teksten getuigen van een liefde voor taal, hang naar historie en weemoed. Ze gaan over de liefde, de dagelijke beslommeringen, bespiegelingen en ergenissen. De muziek pareltjes worden lichtvoetig en humorvol toegelicht.

Liguster
Liguster

Dirom Darom
Acht jaar trokken ze met elkaar, hun kinders, in de strokenrokken, met allerlei instrumentjes en liedjes door het heel land in de gele Mercedes van Saskia of in de beschilderde auto van Helga: Dirom Darom. Ze waren een begrip in folkland: stonden meerdere malen op Folkwoods, gaven dansworskhops voor jong en oud, traden op op festivals, scholen, pleinen, kroegen en in de wei op de boeren platte kar. Saskia Knijft en Helga Buitelaar laten die tijd nog een keer herleven: de liedjes werden afgestoft, de harmonieen moeiteloos hervonden. Elkaar zo terug vinden in geheel andere omstandigheden is niet alleen een muzikaal maar ook persoonlijk feestje. Kom het meemaken!

Dirom Darom anno 2005
Dirom Darom anno 2005


Vrijdag 15 juni 2018, Liguster en Dirom Darom in Cultureel Café De Vijfzinnen, Haarstraat 64, 4201 JD Gorinchem
Aanvang 20:30 uur, entree gratis.

Zie ook: https://www.facebook.com/events/293451437859879/.