Op woensdag 27 juni wordt het Live in de Knop seizoen afgesloten met een bijzondere editie. De bovenzaal van De Rozenknop in Eindhoven, waar deze concertreeks al sinds 2012 plaatsvindt, wordt omgedoopt tot Ad van Meurs zaal met de toepasselijke ondertitel House of Songs. Optredens zijn er van o.a. Dylan van Meurs, Ankie van Meurs-Keultjes en The Very Girls, Jeroen Kant en Martijn Kuijten.

Op Facebook schrijft eigenaar van de Rozenknop Niek van de Klundert:

Ad van Meurs
heeft zijn leven lang, en eigenlijk nu nog steeds, veel betekend voor de Americana muziekscene in breedste zin van het woord. Niet alleen creëerde hij zijn eigen werk, hij hielp muzikanten ook op weg. Programmeerde op diverse podia in de regio zodat een netwerk aan podia ontstond en daarmee een goede basis om buitenlandse artiesten over te laten komen en te laten touren. Hij hielp muzikanten aan contacten, zorgde voor vervoer, een plek om te slapen en zorgde vooral voor veel inspiratie.

In 2012 begonnen Ad en ondergetekende samen aan een wekelijkse Americana programmering in de mooie bovenzaal van de Rozenknop. Na verloop van tijd trok Ad zich terug, maar, bleef altijd betrokken. Zo ook toen ik twee jaar geleden de Rozenknop overnam en er, zoals hij het noemde, een echte muziekclub van maakte. Want die miste hij nog een in Eindhoven. Regelmatig speelde hij in de "nieuwe" Rozenknop, nodigde muzikanten uit, dronk er vele Hoegaarden en vertelde vol trots over "onze Rozenknop", en terecht zei hij "onze", want als Ad mij in 2012 niet had gevraagd om te starten met elke woensdag muziek in de bovenzaal, hadden we de Rozenknop zoals die nu is, niet gehad.

Om deze reden, en om Ad zijn muzikale oeuvre en persoon niet te vergeten zal de bovenzaal van de Rozenknop deze avond dan ook omgedoopt worden tot Ad van Meurs Zaal en zullen alle optredens in deze zaal dan ook niet meer plaatsvinden in de bovenzaal maar in de Ad van Meurs Zaal.

Tijdens de avond wordt een tentoonstelling geopend die gedurende de zomer te zien zal zijn in de zaal, er wordt een unieke mini-docu getoond over Ad zijn muzikale leven en de songs van Ad worden gespeeld door diverse muzikanten zoals Dylan van Meurs, Ankie van Meurs-Keultjes en The Very Girls, Jeroen Kant, Martijn Kuijten en anderen.

Hopelijk tot woensdag!
Niek

Zie ook: https://www.facebook.com/events/2581472391878583/.