Van 28 september t/m 13 oktober zijn de Dublin Legends (voorheen The Dubliners) op tour in Nederland, met een nieuwe zanger en gitarist: Shay Kavanagh.

The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) komen binnenkort weer naar Nederland. En ze zijn vitaler dan ooit. Zanger/gitarist Sean Cannon, banjospeler Gerry O’Connor, zanger/gitarist Shay Kavanagh en zanger/gitarist Paul Watchorn zijn helemaal klaar voor hun tour door Nederland van komend najaar. Kavanagh heeft de plaats ingenomen van de eind vorig jaar overleden Eamonn Campbell. De 2017 tour door Nederland kon hij nog net afmaken: de laatste show met Campbell was op 14 oktober in Zutphen, 4 dagen later overleed hij in Dublin.

Geheel in de geest van Eamonn dendert de Ierse folktrein onverdroten door. 
De groep kreeg een zware klap te verwerken door het overlijden van zanger/gitarist Eamonn Campbell, maar zijn plaats is inmiddels ingenomen door Shay Kavanagh. Een man die zijn sporen in de folkmuziek ruimschoots heeft verdiend. Hij maakte o.a. deel uit van The Dublin City Ramblers, The Buskers (ooit één van de belangrijkste acts van het Edinburgh Folk Festival) en werkte jaren samen met Mary Black.
 
Na afloop van één van zijn eerste optredens met The Legends in het folk-hol van leeuw Dublin eerder dit jaar is Shay Kavanagh in zijn nopjes. “Ik ben blij dat het publiek mij geaccepteerd heeft. De dood van Eamonn is een verschrikkelijk verlies voor de groep, maar het leven gaat verder en ik probeer hem zo goed mogelijk te vervangen”. 
De groep laat met onverslijtbare krakers als The Wild Rover en Whiskey In The Jar de hoogtijdagen van The Dubliners weer herleven. The Dublin Legends is feitelijk de voortzetting van The Dubliners, een naamswijziging was echter noodzakelijk vanwege een kwestie met een eerder vertrokken bandlid (John Sheahan).

The Dublin Legends met Shay Kavanagh
The Dublin Legends met Shay Kavanagh


The Dublin Legends live:
vrijdag 28 september 2018
t Paard
Den Haag
zaterdag 29 september 2018
CC De Meent
Alsemberg
zondag 30 september 2018
Victorie
Alkmaar
maandag 1 oktober 2018
Vredenburg
Utrecht
woensdag 3 oktober 2018
Theater de Willem
Papendrecht
donderdag 4 oktober 2018
Hedon
Zwolle
zaterdag 6 oktober 2018
Markant
Uden
zondag 7 oktober 2018
Concertzaal
Tilburg
dinsdag 9 oktober 2018
Atlas Theater
Emmen
woensdag 10 oktober 2018
Geert Teis
Stadskanaal
donderdag 11 oktober 2018
Schouwburg
Hengelo
vrijdag 12 oktober 2018
Theater Sneek
Sneek
zaterdag 13 oktober 2018
De Schalm
Veldhoven