Singer-songwriter Ben Bedford toert van 16 oktober t/m 5 november door Nederland en presenteert dan zijn nieuwe album The Hermit's Spyglass.

De uit Springfield, Illinois afkomstige singer-songwriter Ben Bedford schetst in zijn songs intrigerende beelden van zijn Amerikaanse medebewoners, hun overwinningen en hun strijd. Spannend, eerlijk maar nooit sentimenteel. Bedford richt zich in zijn muzikale portretten direct tot de luisteraar en in een paar regels maakt hij hem of haar de essentie van de persoon in de song duidelijk
 
Ben Bedford has proven himself to be a truly inspired and talented storyteller… meent Arthur Wood in het Engelse tijdschrift Maverick. Als songwriter past Ben Bedford in de traditie van helden als Bill Morrisey en Woody Guthrie. Een stijl waarin individuen optreden in een typisch Amerikaans decor. Bedford is echte zoon van het Amerikaanse Heartland die tekstueel met een ‘oude ziel’ vaak diep in de klassieke Amerikaanse literatuur inspiratie zoekt.
 
een aanrader voor liefhebbers van mooie melancholieke luisterliedjes met prachtige filosofische teksten. (Realrootscafé.nl )
 
Materiaal, waarmee hij zo in de voetsporen kan van gerenommeerde collegae als een John Prine, een Gordon Lightfoot, een Bob Dylan, een Woody Guthrie en een Bill Morrissey. Maar ook in die van één van de grootste Amerikaanse schrijvers ooit, te weten John Steinbeck. (Ctrlatcountry.be)
 
In het nieuwe album The Hermit's Spyglass maken Ben Bedford en Darwin, de kat, in 11 splinter nieuwe songs - 6 vocaal en 5 instrumentaal  - een magische reis over de Amerikaanse prairie. Het album werd opgenomen in maart van dit jaar in Springfield, Illinois, met de voor een Grammy genomineerde David Cain als producer en mede muzikant. Het album ligt in de winkel vanaf 14 september 2018.
 
Ben Bedford tourt dit najaar en de Benelux, tourdata 2018:
 
Dinsdag 16 oktober - Hans van Polanen presenteert @ QBus - Leiden
(dubbel programma met Indiana singer-songwriter Tim Grimm)
Vrijdag 19 oktober - Peticantus @ Huis Verloren - Hoorn
Zaterdag 20 oktober - Huiss Concerts - Vlierden
Dinsdag 26 oktober - Ramble On Tuesday @ Trianon - Nijmegen
Zondag 28 oktober - Muziekpodium Peter & Leni - Steendam
Zondag 4 november - Taverne De Waag - Haarlem
Maandag 5 november - De Maandag van Van Meurs @ Meneer Frits - Eindhoven
(dubbel programma met Stephen Fearing)