Komende maanden (oktober tot maart) speelt de band Paddy's Day Off de muziekvoorstelling Brothers in Arms, een meeslepende muziekvoorstelling tegen het decor van de Eerste Wereldoorlog, vol swingende Ierse en Schotse muziek.

Brothers in Arms
Ierse en Schotse folkmuziek door Paddy’s Day Off; een swingende en gevarieerde muziekvoorstelling tegen het decor van de Eerste Wereldoorlog.
Het is voorjaar 1916. Drie jongens ontmoeten elkaar in Ierland. We volgen de avonturen van hun reis naar het front in Frankrijk, waar het verhaal een dramatische wending krijgt.
Paddy’s Day Off viert de honderdste verjaardag van de wapenstilstand met een gevarieerd muziekprogramma. Bekende en minder bekende songs in verrassende uitvoering, afgewisseld met opzwepende jigs en reels, maken deze voorstelling tot een waar Iers feest.

Paddy’s Day Off - Ierse & Schotse Folk
Opzwepende jigs en reels, hartstochtelijke rebelsongs en weemoedige ballades. De muzikanten van Paddy's Day Off brengen ze met een aanstekelijk enthousiasme. Een gevarieerd repertoire met nummers van onder andere The Dubliners, the Pogues, Dougie MacLean en Flogging Molly past evengoed in kroegjes, als op een festivalpodium of in een theaterzaal. Met een minitour rond Saint Patrick’s Day in maart 2018 plaatste de groep zich in de spotlights en heeft sindsdien een goedgevulde concertagenda.

Mario Kramer - zang, gitaar
Soms vraag je je af: hoe doet hij het? Zanger en frontman Mario Kramer is een veelgevraagd en drukbezet muziekdocent, maar vind daarnaast tijd om in tal van theater- en muziekproducties te werken. Alleen in 2018 was hij al te zien in “Zout West”, “Tommy” en met de band Dear Mister Fantsy.
Al zanger is zijn bewondering voor artiesten als Bruce Springsteen, Johny Cash, Jason Isbell en James Taylor goed terug te horen.

Carol Tummers - contrabas, low-whistle, zang
Van kinds af aan is Carol gegrepen door muziek, waarbij een hele reeks instrumenten voorbij kwam: piano, blokfluiten, mandoline en gitaar. In 2016 kwam ze haar grote muzikale liefde tegen: de contrabas. Intensieve muzieklessen worden gecombineerd met spelen in groepen variërend van folk via jazz naar klassiek. In Paddy’s Day Off wisselt ze de bas geregeld voor de low-whistle, het instrument dat de weemoedige ballades bij uitstek kleurt.
https://www.opmaat.frl/

Wander van Duin - banjo, mandoline, zang
Met zijn lengte van twee meter en zijn hele rij instrumenten  is hij onmogelijk over het hoofd te zien. Wander leeft en ademt muziek, als muziekdocent en in verschillende groepen , zoals ook te zien is op zijn website.
In Paddy’s Day Off kleurt hij de nummers met zijn gevarieerde spel op verschillende instrumenten en neemt hij de 2e stem voor zijn rekening. Daarnaast schrijft en bewerkt hij nummers en doet hij arrangementen van de zangpartijen.
https://wandervanduin.nl/

Bandwebsite: www.paddysdayoff.nl

Regie: Atsje Lettinga
Atsje beschrijft zichzelf als een echte verbinder, die graag zorgt voor nalatenschap van mooie waardevolle belevenissen. Als je het hebt over de manier waarop dat gebeurt dan wordt het zomaar een lange opsomming.
De afgelopen 10 jaar dirigeerde ze meerdere koren waaronder Ureterp, Drachten, Veenwouden en Ryptsjerk. Ze had de muzikale leiding van onder andere Jesus Christ Superstar, Under de Toer in Rypstjerk, het Iepenloftspul Peer Gynt in Burgum en ze regisseerde onder meer de musical Ester, Passion Veenwouden, het Iepenloft Brantgum en het toneelstuk Bloedbân in Broeksterwoude.
Daarnaast vindt ze de tijd om op treden met het duo Sa en de band Sa Kint Ek en is ze actief als zangcoach en zangdocente.
http://www.muzykpleats.nl/

Speellijst Brothers in Arms 2018/2019:
 
Zondag 21 oktober:
SNEEK: Try Out (besloten)
 
Zondag 4 november
LIPPENHUIZEN, Piterkerk, De Buorren 30
Aanvang 14.30 uur.
kaarten en meer informatie: www.piterkerklippenhuizen.nl
 
Vrijdag 9 november
GRONINGEN, Vrijdagtheater, Noorderbuitensingel 11
Aanvang 20.30 uur.
kaarten en meer informatie: www.bijvrijdag.nl/kijken-en-luisteren
 
Zaterdag 17 november
OUDEMIRDUM, Grand Café den Nostalgie, De Brink 6:
Aanvang 20.30 uur.
kaarten en meer informatie: www.grandcafedenostalgie.nl
 
Vrijdag 23 november
LEEUWARDEN, Theater de Bres,Schoolstraat 4
Aanvang 20.30 uur.
kaarten en meer informatie: www.theaterdebres.nl
 
Zaterdag 24 november
WARNS, Cultuurhuis De Spylder, Buorren 23
Aanvang 20.00 uur.
kaarten en meer informatie: www.despylder.nl/contact
 
Zondag 25 november
KOUDUM, Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26
Aanvang 15.00 uur.
kaarten en meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Zondag 16 december
WARFHUIZEN, Theater in de Warf, Vaart Westzijde 12
Aanvang 15.00 uur.
kaarten en meer informatie: www.theaterdewarf.nl/reserveren
 
Zaterdag 2 februari 2019
KOARNJUM, Concerts & More @ De Wier, De Wier 5:
Aanvang 20.30 uur.
Kaarten: www.pinupsanddowns.com/concertsandmore
 
Zondag 3 maart
OPENDE, Baron Theater, Verbindingsweg 9
Aanvang 15.00 uur.
kaarten en meer informatie: www.barontheater.nl