Op maandag 3 december is Jefferson Hamer (bekend van o.a. de cd Child Ballads met Anaïs Mitchell en Session Americana) te gast in het Torpedotheater in Amsterdam, met als speciale gasten The Lasses.

Gitarist en zanger Jefferson Hamer (Brooklyn, NY) is vooral bekend van de prachtige plaat Child Ballads die hij maakte met Anaïs Mitchell en waarvoor ze de prestigieuze BBC-Folk Award wonnen. Met andere formaties als Session Americana en The Murphy Beds toert hij al jaren de hele wereld over en stond hij in zalen als Tivoli en Paradiso. Dit jaar is hij voor slechts één show in Amsterdam: op 3 december in het intieme Torpedo Theater, met als speciale gasten The Lasses.

Jeffersons vurige, gevoelige stem en virtuoze gitaarspel tonen duidelijk de invloed van jarenlang zingen en spelen op Ierse en Americana-sessies. Die traditie proef je ook in zijn eigen liedjes, die met melodieuze gitaarlijnen en geëngageerde teksten doen denken aan grootheden als Richard Thompson of Gram Parsons. Luister maar eens naar Moving Day.

In het intieme Torpedo Theater kan er onversterkt worden gespeeld: zo gaat de muziek recht naar je hart. Verwacht mooie verhalen en prachtige liedjes in het bijzonderste theater van Amsterdam.

datum: maandag 3 december 2018, 20.30
locatie: Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam
link: http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/agenda/2018/12/3/music-night-jefferson-hamer
reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.