Vanaf 26 oktober 2018 gaat het Iers/Nederlandse trio O’DREAMS weer de theaters in met een nieuw programma: Broken - een Ierse trilogie.

Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters. John Flierman, Danny Guinan en Ed Veltrop spelen niet alleen in Nederland en België, maar toerden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai. De laatste jaren toeren zij met name langs de Nederlandse theaters met hun eigen muziektheatervoorstellingen, gebaseerd op Ierse folksongs.

Afgelopen jaar was voor O’DREAMS op z’n zachts gezegd een bewogen theaterseizoen. Want bandlid Ed Veltrop viel tijdens de soundcheck voor een van de voorstellingen van het podium. Het resultaat: een gecompliceerde breuk van zijn schouderkom. Resterende voorstellingen van de theatertour An Irish Crossroads moesten worden gecanceld en daarna werd het stil. De pianist/accordeonist werd geopereerd en moest langdurig werken aan herstel. Toch kroop hij alweer verrassend snel achter de toetsen en hing hij weer de accordeon om zijn schouders. Na een klein jaar is O’DREAMS weer helemaal terug in de Nederlandse theaters. En hoe! Geïnspireerd door de onfortuinlijke val schreef het drietal een compleet nieuwe muziektheatervoorstelling met de toepasselijke titel Broken. Met parels van bekende en onbekende Ierse songs en de persoonlijke verhalen van drie muzikanten tijdens hun rondreis door Ierland. Een ‘must see’ voor fans van Ierse muziek en Ierland, een aangename verrassing voor liefhebbers van prachtige songs en boeiende verhalen. De voorstelling is in seizoen 2018-2019 te zien en te horen in een dertigtal Nederlandse theaters.

Er is iets stuk. En niet alleen de gebroken schouder van Ed. Oké, die heeft forse schade opgelopen tijdens een duikvlucht van het podium en moet flink hersteld worden. Intussen ligt de band volledig op zijn gat. De onderlinge verhoudingen staan op scherp en de vraag is of dit muzikale trio überhaupt nog ooit een podium zal beklimmen. Want voor je het weet, lazer je er weer keihard vanaf. En nu we het toch over verhoudingen hebben: het liefdesleven van John is ook niet om over naar huis te schrijven. Verzuipt hij in een vat van liefdesverdriet of laat hij zichzelf eindelijk werkelijk zien en slaat hij zich erdoorheen? En dan is er ook nog de relatie van Danny met zijn geboorteland Ierland. Die lijkt al helemáál aan gruzelementen te liggen. Wat nu als hij Ierland nooit de rug had toegekeerd? En staat datzelfde Ierland met de Brexit in het verschiet zelf ook niet aan de vooravond van een nieuw drama? En zijn het straks wéér die verdomde Engelsen die het land breken? Kortom: waar ging het allemaal fout? En nog belangrijker: komt het goed? Wat houdt je op de been? Wat durf je los en achter je te laten? En hoe kun je een diepgewortelde vriendschap zelfs na grote tegenslagen blijven koesteren?

O’DREAMS keert terug naar de plekken waar hun gezamenlijke avontuur allemaal begon. Om breuken te helen en nieuwe crashes te voorkomen. Schieten de scheuren steeds verder in hun onderlinge verhoudingen? Of komen ze zelf én samen sterker terug dan ooit? Een bewogen reis van drie muziekvrienden door Ierland. Een ware trilogie met parels van Ierse songs als hun enige kompas. Dwars over de breuklijnen van zowel hun vriendschap als het land dat hen zo lief is.

Indringende verhalen, scherpe humor
O'DREAMS slaat na het succes van de voorstellingen Irish Ways and Irish Laws en An Irish Crossroads (vele uitverkochte optredens) nieuwe wegen in met Broken. Een zeer muzikale én vermakelijke voorstelling vol magische songs uit Ierland. O’DREAMS is een Iers/Nederlands klassetrio dat oprecht, ontroerend en opzwepend is en het publiek met indringende verhalen en scherpe humor werkelijk weet te raken.

O’DREAMS:
Danny Guinan (zang, gitaar)
Danny werd geboren en getogen in ‘the boglands of Ireland’. Daar waar turf en tales het leven bepalen, ontwikkelde hij zich tot een singer/songwriter van formaat. Danny maakte grote faam in Ierland met zijn band Speranza. Solo maakte hij de definitieve oversteek naar het vasteland en toerde jarenlang met zijn zelfgeschreven songs door Europa en nam diverse cd’s op. Met O’DREAMS graaft hij terug naar zijn muzikale roots en stuit hij samen met zijn muzikale maten op pareltjes van Ierse songs!

John Flierman (zang, gitaar, bouzouki, bodhran)
John draagt de eretitel ‘The Dutch Christy Moore’. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierlands grootste folkheld aller tijden. Want hij brengt al een kleine twintig jaar op onvervalste wijze de mooiste Ierse en ook zelfgeschreven songs ten gehore. John doet dat op internationale podia, tijdens festivals en folkclubs en werd met zijn warme, unieke stemgeluid, zijn prachtige optredens en puike cd’s onder de naam John O’Dreams een begrip in de Nederlandse folkscene.

Ed Veltrop (zang, piano, accordeon)
Ed beklom op zijn twaalfde het podium en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Na een lange carrière in de Nederlandse rockscene kruipt hij nu het liefst achter de piano of hangt hij de accordeon om zijn nek. Met zijn uitdagende spel en uitstraling weet hij het publiek te bespelen. Ed begeleidde in de afgelopen jaren zowel John Flierman als Danny Guinan tijdens optredens en bracht beide frontmannen samen in het unieke muzikale samenwerkingsverband O’DREAMS.

O'DREAMS
O'DREAMS


Theatertour Broken, O’DREAMS:

26-10-2018 CC Kaleidoskoop, Nieuwkoop
11-11-2018 HOFTheater, Raalte
23-11-2018 Theater De Lievekamp, Oss
01-12-2018 Theater Twee Hondjes, Hellevoetsluis
06-12-2018 Theater Kielzog, Hoogezand
07-12-2018 Calypso Theater, Wijk Bij Duurstede
08-12-2018 Agora Theater, Druten
14-12-2018 Theater in de Steeg, Den Haag
12-01-2019 Theater Orpheus, Apeldoorn
19-01-2019 CC Elckerlyc, Hilvarenbeek
26-01-2019 Spant!, Bussum
02-02-2019 Kennemer Theater, Beverwijk
08-02-2019 Jan van Besouw, Goirle
09-02-2019 Theater De Omval, Diemen
20-02-2019 Theater ’t Mozaïek, Wijchen
22-02-2019 Theater Het Oude Raadhuis
01-03-2019 Theater De Kampanje, Den Helder
16-03-2019 CC De Stenge, Heinkenszand
17-03-2019 De Weverij, Zierikzee
22-03-2019 Theater Cultura, Ede
05-04-2019 Stadstheater, Zoetermeer
12-04-2019 CC van Beresteyn, Veendam
17-04-2019 Theater Het Heerenlogement, Beusichem
18-04-2019 Deventer Schouwburg, Deventer
10-05-2019 Theater ’t Onderdak, Sassenheim

www.odreams.nl
www.impactentertainment.nl