De uit België afkomstige songschrijver en zanger Dries Bongaerts komt op zondag 28 oktober naar Huistheater de Steenakker in Haps.

Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk onder de naam Dries. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.
 
In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht.
 
Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.
 
Dries bracht in oktober 2017 een eerste solo-album uit dat uitstekend werd ontvangen in een uitverkochte Rataplan (Antwerpen). De komende maanden speelt hij solo of in trio (Simon Beeckaert op bas, James Williams op drums) tal van concerten in Vlaanderen en Nederland. Het album For the Light in Thy Heart mocht voorlopig enkel zeer positieve recencies ontvangen!
 
Na afloop nazit met hartverwarmende herfstsoep.

Zondag 28 oktober 2018, Dries Bongaerts in Huistheater De Steenakker in Haps
Aanvang 15.30 uur. Entree: €15,00 inclusief kop koffie/thee, parkeren en garderobe. Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5, 5443 NK in Haps. Info en tickets: www.desteenakker.nl