Internationale grootheden in de country en americana, maar ook nieuwkomers strijken voor optredens neer in Q-Factory in Amsterdam. Geniet de komende maanden van onder andere JP Harris & The Tough Choices, Bob Wayne, Mark Olson en Nathan Bell.

Na het succes van zijn show vorig jaar komt doorgewinterde americana pionier JP Harris met zijn band The Tough Choices terug naar Amsterdam. Na het uitbrengen van twee studioalbums en lange periodes van touren kwam hij op vrijdag 5 oktober weer met een nieuwe plaat; Sometimes Dogs Bark at Nothing. Op deze plaat vind je zoals je zou verwachten huilende pedal steel, messcherpe gitaarsolo's en de authentieke sound van een niet te missen country band die niet voor niets al twee jaar op rij als Must-see Country act getipt wordt door het gezaghebbende Rolling Stones Magazine. Op zaterdag 3 november is hij voor een show in Amsterdam te zien.

Bob Wayne begon als roadie bij Hank (Williams) III, één van de bekendste countryrockers ter wereld. Inmiddels is hij samen met zijn begeleidingsband The Outlaw Carnies al jaren zelf eigenlijk constant op tournee. De opzwepende outlaw country van deze redneck is geïnspireerd door het leven 'on the road', met teksten over truckers, vrouwen en BBQ's, en is een regelrechte aanrader voor iedereen met een hart voor rock & roll. Op 17 november staat deze country legende in de kleine zaal.

De Amerikaanse singer-songwriter Mark Olson, geboren en getogen in Minneapolis, Minnesota is één van de oprichters en het creatieve brein van de legendarische countryband The Jayhawks. Met wie hij prachtige albums maakte als 'Hollywood Town Hall' en The Green Grass. Hiermee zette de band de traditie voort van voorgangers als The Byrds, The Flying Burrito Brothers en de Eagles.  In september verscheen het door de pers enthousiast ontvangen nieuwe album Spokeswoman of the Bright Sun, geïnspireerd op de eenzaamheid van de woestijn in Californië, de huidige woonplek van het muzikale koppel. Op 18 november is hij te aanschouwen in de kleine zaal.

Singer Songwriter Nathan Bell uit Signal Mountain, Tennessee weet met zijn muziek binnen enkele minuten te overdonderen door de onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst, maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem en zijn pure Americana zonder opsmuk doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Afgelopen jaar kwam Nathan's laatste album uit Love > Fear, een album waar hij sinds de opkomst van het populisme en haatzaaien in de VS heel hard aan heeft gewerkt, want de enige overwinning hierop kan geboekt worden door liefde voor de medemens. Op 9 december wordt hij verwelkomd in de kleine zaal.

Bovenstaande optredens vinden plaats in november en december 2018 in Q-Factory in Amsterdam.
Meer info: https://www.q-factory-amsterdam.nl.