Op zondagmiddag 4 november is de Engelse folk-rock-blues-americana band The Jigantics voor de derde keer te zien bij Roots aan de Zaan. Het optreden vindt plaats in De Kleine Waarheid in Zaandam.

Ze kunnen al bijna de huisband van Roots aan de Zaan genoemd worden, de aimabele Britten die voor het eerst in Nederland - en in Zaandam - speelden in september 2014, toen op aanraden van een bevriende promotor uit Engeland. De veelzijdige en gedreven folk-roots-band doubleerde deels als bluesband Sons of the Delta. Hun debuutalbum Daisy Roots was destijds net uit. Dat concert in 2014 was een succes.

Elk jaar zijn ze vervolgens teruggekeerd naar Nederland waar zich gestaag een schare fans vormde – en na twee jaar, in november 2016, waren ze weer in Zaandam. Vorig jaar november deden ze elders in Nederland drie (geheel uitverkochte) concerten.
Toen The Jigantics in 2016 die tweede keer bij Roots aan de Zaan speelden, wisten slechts enkelen dat dit -bijna- het laatste optreden was van die line-up, daar de drukbezette Marion Fleetwood haar vizier op andere projecten wilde gaan richten. Diversen vroegen zich af: hoe nu verder met The Jigantics, want Marion’s rol hierin was dan wel niet bepalend, maar best groot. Na een periode met andermaal personeelswisselingen is de band per september dit jaar teruggebracht tot een kwartet.

Wat niet veranderd is, is de eigenzinnige mix van folk-rock-blues-cajun-americana. Ze kunnen rocken, om vervolgens moeiteloos over te stappen naar een folkballad. Over hun invloeden schreef de band zelf: “The whole wide world of music, thrown in a blender, throw in some seasoning and add a dance beat”. De huidige line up van The Jigantics bestaat uit de beide oudgedienden Mark Cole (zang, harmonica, accordeon, mandoline, gitaar) en Martin Fitzgibbon (drums, zang). Nieuwe gezichten in de band zijn Keith Thompson (gitaar, bas, zang) en Sarah Kelly (zang, ukelele).

The Jigantics
The Jigantics

Zondag 4 november 2018, The Jigantics (UK) bij Roots aan de Zaan in De Kleine Waarheid, Zaandam
Resrveren is aanbevolen en kan door middel van een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toegang bedraagt 15 Euro, voor leden is het concert gratis toegankelijk. De aanvang is 15:30; de deur aan de Klauwershoek 4-8 in Zaandam gaat een half uur vantevoren open.

Zie ook: www.rootsaandezaan.nl.