Van 9 november t/m 2 december is de Ierse folkgroep The Kilkennys weer op tour in Nederland en is op diverse podia te zien, van Winschoten tot Heerlen, van Sneek tot Vlissingen. Ze stellen er hun nieuwe album Blowin' In The Wind voor.

Iedereen die een concert van de Ierse folkgroep the Kilkennys heeft meegemaakt, is het er  over eens: de band is een live sensatie! Het gaat hier namelijk om vier jongemannen die de muziek van hun land vertalen naar een nieuwe generatie zonder de essentie van dit genre geweld aan te doen. In de bewerking van The Kilkennys krijgen klassiekers als Whisky in the Jar en The Wild Rover een totaal nieuw leven. Vanaf 9 november tot en met 2 december zijn de Ieren in Nederland op tour.

Niet alleen op het podium, maar ook in de studio zijn the Kilkennys hyperactief. Eind september verscheen hun album Blowin' In The Wind, met 11 eclectische liedjes die het magische Kilkennys-sausje kregen. Ondertussen liggen ook Maleisië en India aan de voeten van de nuchtere Ieren.

Een voorproefje van hun nieuwe werk is te zien en te horen via: https://youtu.be/.TCifBOafKTY

Naast Davey Cashin op banjo, mandoline, gitaar en Ierse fluiten bestaan the Kilkennys uit Mick Martin (uilean pipes, bodhran, low whistles) en vaste leden Robbie Campion  (zang, gitaar, mandoline, banjo) en Tommy Mackey (basgitaar). Zoals de naam al zegt zijn de muzikanten geboren en getogen in de Ierse plaats Kilkenny. "Toen we met deze groep van start gingen, waren we meteen heel serieus," vertelt Cashin. "En dat is ons tot nu aardig  gelukt," voegt hij er lachend aan toe. "Ons publiek groeit gestaag over de hele wereld en het lijkt erop dat we steeds meer erkenning krijgen."

De groep is ontdekt door Dolphin Records, een platenmaatschappij die ook Ierse legendes als Mary Black, Liam Clancy en Dolores Keane onder z’n hoede heeft. Wat dat betreft verkeren de muzikanten op platengebied in goed gezelschap.

Bands als The Dubliners en The Clancy Brothers zijn lichtende voorbeelden voor The Kilkennys. "Van bestaande traditionals wisten ze iets heel eigens te maken, waardoor het leek alsof ze alleen eigen nummers speelden. The Kilkennys willen die traditie voortzetten en levend houden. Eigenlijk zijn wij de fakkeldragers van the Dubliners en the Clancy Brothers," aldus Cashin tot slot.

Tourdata 2018
9 november 2018: Roden-Theater De Winsinghof
10 november 2018: Winschoten-De Klinker
11 november 2018: Leeuwarden-Neushoorn
13 november 2018: Sneek-Ierse Pub
15 november 2018: Zwolle-Hedon
16 november 2018: Drachten-De Lawei
18 november 2018: Ulft-Cultuurfabriek Dru
21 november 2018: Den Helder-De Kampanje
22 november 2018: Heerlen-Parkstad Limburg-Theaters
23 november 2018: Lelystad-Underground
24 november 2018: Nijverdal-Zinin Theater
27 november 2018: Den Oever-Vikingschip
30 november 2018: Vlissingen-Theater CCXL
01 december 2018: Almere-De Meester
02 december 2018: Coevorden-Theater Hofpoort