Op dinsdagavond 13 november 2018 wordt in De Parel van Zuilen in Utrecht de nieuwe cd van de Ierse accordeonspeler David Munnelly gepresenteerd door de beroemde bandoneonist Carel Kraayenhof.

De titel van de cd is Aonair. Aonair, dat alleen, of solitair betekent, is een collectie nieuwe composities van accordeonist David Munnelly die in twee dagen tijd in december 2017 zijn ontstaan en opgenomen. De cd bevat, zoals de titel al doet vermoeden, tien solostukken waarin David zijn verbluffende creativiteit op dit diatonische instrument ten toon spreidt.

Dit bijzondere project is dusdanig vernieuwend, dat Carel Kraayenhof deze avond bijwoont en de cd zal presenteren én meespeelt, waardoor hij, als bespeler van de Zuid-Amerikaanse bandoneon zijn comfortzone verlaat.

Het ontstaan van dit project is ook bijzonder, omdat het tijdens de kerstdagen van 2017 in twee dagen tijd in de zaal van De Parel van Zuilen het licht heeft gezien. Gebruikmakend van typische geluiden, zoals een espressomachine voor het nummer Corazon. De naam van de aldaar geschonken koffie. Malgosia Fiebig, de carrilloniste van de Utrechtse Dom, was dusdanig verrast door de stukken, dat zij één van de thema’s heeft gespeeld op het carrillon, wat vervolgens weer terecht is gekomen op deze plaat.

Munnelly’s achtergrond is traditioneel Iers, maar door jarenlang te experimenten met nieuwe geluiden en muziekstijlen, heeft hij het fundament gelegd voor zijn eigen originele geluid. Enkel het feit dat hij met één instrument deze verbazingwekkende nummers tot leven brengt, maakt dit een cd die volstrekt origineel is.

Dit zegt Carel Kraayenhof hierover:

"De geweldige diatonische accordeonspeler David Munnelly, blijft ons onophoudelijk verrassen.

Al vele jaren kunnen we genieten van zijn vertolking van de traditionele Ierse muziek van zijn vaderland die hij met een virtuoze techniek en veel gevoel interpreteert. Maar onlangs presenteerde David ons zijn nieuwste composities waarin hij een geheel nieuw klankrijk muzikaal landschap ontsluit voor de diatonische trekzak en waarbij hij ten volste de harmonische en ritmische rijkdom van dit instrument exploreert."

Dinsdag 13 november 2018, cd-presentatie David Munnelly
De Parel van Zuilen, burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED  Utrecht
Aanvang: 20:15 uur
Tickets: 12,--/23,-- (inclusief CD) te bestellen via www.parelsessies.nl.

Overige tourdata:
david munnelly tourdata 2018