Op zaterdag 5 januari is er een dubbelconcert van Estbel Trio en Trio Dhoore bij de Elzenhoeve in Luyksgestel.

Het nieuwe jaar goed inluiden? Dat kan! Met genoegen kondigen we een concertavond aan met Trio Dhoore en Estbel Trio. Allebei touren ze door Europa en zijn slechts sporadisch in onze regio te bewonderen. DE kans om deze folktoppers van dichtbij mee te maken op het podium van de Elzenhoeve en te genieten van vernieuwende instrumentale folk en magische liedjes met mooie melodieën door fantastische muzikanten.

Trio Dhoore
Ward, Hartwin en Koen kennen mekaar al lang, al heel lang! De drie broers spelen al meer dan 20 jaar samen. Vroeger in het bos en op zolder, vandaag op het podium. Aan het concept is weinig veranderd; spelenderwijs hun eigen imaginaire wereld creëren waarin geen regels gelden en het zalig vertoeven is. Door de jaren heen wisten de broers met hun vernieuwende instrumentale folk een eigen sound tot stand te brengen; een muzikale identiteit die moeilijk te linken valt met traditionele muziek uit eender welke regio maar die toch herkenbaar aanvoelt voor velen.

De vele buitenlandse concerten in zowat heel Europa en Canada liegen er niet om. Maar ook in eigen land wordt de muziek van Trio Dhoore gesmaakt. Het nummer Endless Dancing van hun laatste album Momentum is regelmatig te horen op de Belgische Radio 1. In 2017 stonden de broers main stage tijdens Dranouter Festival en maakten ze hun "entree" in de Vlaamse cultuurcentra. Diatonische accordeon, draailier, gitaar en elektronische effecten vullen elkaar naadloos aan in een muzikaal avontuur waarvan u op het puntje van uw stoel gaat zitten.

Pers en media
‘Those lucky enough to have caught the Dhoore brothers on the festival circuit raved about their freshness and verve!’ (Dave Hadfield - The Living Tradition UK)

‘One of the folk scenes most unassumingly euphoric acoustic sounds’ (Steve Hunt - fRoots Magazine UK)

‘The Dhoore brothers show that they know their craft, both those of composer and musician!’ (Steven Vanderaspoilden - Folk Magazine BE)

De bezetting van Trio Dhoore
Ward Dhoore: akoestische gitaar & live elektronica
Hartwin Dhoore: diatonische accordeon
Koen Dhoore: electro-akoestische draailier

Estbel
Estbel is opgericht in 2014 door de Estlandse zangeres Leana Vapper, geboren op het eiland Saaremaa en de Belgische accordeonist Hartwin Dhoore, geboren te Vlaanderen. Sinds hun debuut in 2015 heeft Estbel opgetreden in diverse samenstellingen maar altijd met Leana’s stem en de accordeon van Hartwin als het middelpunt van de band. Tijdens het concert in de Elzenhoeve wordt het duo aangevuld met Ward Dhoore. De prachtige en magische omgeving van het Estlandse eiland Saaremaa fungeert als thuisbasis en inspiratie.

De band bracht het album SAAR uit op het Duitse label Nordic Notes tijdens hun showcase op de Tallinn Music Week 2017, welk 11 originele nummers bevat met invloeden van folk, indie tot pop en electro. Ook geprezen als ‘Best newcomer’ tijdens de Estlandse Pop Music Awards 2018. Estbel vond de weg naar de grotere podia met hoogtepunten als Viljandi Folkmusic Festival (EE), Dranouter Festival (BE), Celtic Connections (SC), Underneath the Stars (UK), Kaustinen Festival (FI) en Lingköping Festival (SE).

Pers en media
‘Their music is full of magical realism – as if Gabriel Garcia Marquez were walking with Björk, frisking in a northern landscape.’ (Ruben Bertrands - Het Nieuwsblad, Belgium)

‘One hopes that Estbel’s island magic will continue to cast its spell as they venture beyond Saaremaa’s shores in the future.’ (Liam Izod - Songlines Magazine UK ****)

‘A band that established its own home with ties to countries, but a citizenship and music all its own. Outstanding!’ (Chris Nickson - fRoots Magazine UK)

Zaterdag 5 januari 2019, Trio Dhoore en Estbel Trio in De Elzenhoeve in Luyksgestel
Het programma gaat om 20:30 uur van start, maar u bent vanaf 19:30 uur al welkom in de Elzenhoeve
Kaarten (EUR 12,- p.p.) graag via het webformulier van de site van de Elzenhoeve reserveren: https://www.elzenhoeve.eu/nieuwjaarsconcert-trio-dhoore-en-estbel.