Vanaf 28 februari is het duo Verbraak | van Bijnen op tour in Nederland om hun nieuwe cd Endless Road te promoten.

Verbraak | van Bijnen, het New Orleans/singer-songwriter/bluegrass/americana-duo van Jan van Bijnen en Joost Verbraak (beiden van Point Quiet), timmert hard aan de weg. De nieuwe CD Endless Road, met louter eigen liedjes, is door de critici zeer goed ontvangen:

Jean-Paul Heck van Soundz/Jazzism schreef: ‘[…] blijken muzikale geestverwanten. Dit Endless Road is daar het klinkende bewijs van. […] Verbraak en Van Bijnen zijn blijvertjes, neem dat maar van me aan’ en in OOR schreef Willem Jongeneelen: ‘New Orleans nog altijd niet ver weg, maar er zijn ook warme countrysongs en er is een fraai eerbetoon aan Levon Helm […]. Rasmuzikanten die met dit repertoire in het voorprogramma van andere grensmuzikanten, die van Calexico, niet zouden misstaan.
De concerten, in theaters, op luisterpodia en diverse festivals zijn dan ook goedbezocht.
Eén reactie willen we jullie niet onthouden. Na een concert in Gent schreef Wouter Bulckaert (schrijver van biografieën over Ry Cooder en JJ Cale):
Een warmer, charmanter en authentieker concert heb ik dit jaar niet gezien. Vol camaraderie, bonhomie en milde zelfspot op het podium. Maar vooral ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een marching band, waarin resonator gitaar en sousafoon opvallend bovendrijven.

Verbraak | van Bijnen, foto Sonja Markowski
Verbraak | van Bijnen, foto Sonja Markowski

Ook de komende periode zijn de twee rootsmuzikanten weer volop samen te zien, tourdata 2019:
28 februari Kultkefee Echt 20:00u
10 maart Cultuurboerderij Westelbeers 14:30u
16 maart Gebouw-T Bergen op Zoom 20:30u Festival PUUR met o.m. Julia Zahra, Niels Geusebroek
17 maart Proeflokaal ’t Kantoor Groningen 15:00u
31 maart  Cultuurschuur Monster 16:00u
6 april Theater De Tuyter Krimpen a/d IJssel 20:30u
14 april A Small Town Music Walk Hoorn 14:00u    Rootsfestival met o.m. Three For Silver (USA), Eli Goffa (B) en Ben Reel (IER)
19 april Het Zevende Huis Gorinchem 20:30
13 mei De Parel van Zuilen Utrecht 20:30 Met een gastoptreden van harmonica-Louisiana Man Hans de Vries!
14 mei Cultuurhuis Heerlen 20:30

Verbraak | Van Bijnen zijn terug te vinden op Facebook en Twitter! De platen van het duo zijn te koop via alle gebruikelijke muziekkanalen en via http://www.innerstate65.nl/vvb.htm.