Op zaterdag 23 februari spelen twee singer-songwriters van formaat in de Elzenhoeve in Luyksgestel: Dries Bongaerts en His Trust Fund (alias van Philippe François).

Zaterdagavond 23 februari belooft weer een mooie muzikale avond te worden met niet één maar twéé singer-songwriters van formaat! Cultuurpodium Elzenhoeve presenteert His Trust Fund en Dries Bongaerts die na elkaar optreden en een intiem luisterconcert verzorgen.

Dries Bongaerts
Dries Bongaerts is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een niet te vermijden doorleefde stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken. Donkere Indiefolk met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder.

In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse / Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming’ Home uitbracht. Dries bracht daarna het solo-album For the Light in Thy Heart uit dat ook live uitstekend werd ontvangen in een uitverkochte Rataplan (Antwerpen). De komende maanden speelt hij solo in Vlaanderen en doet in Nederland o.a. de Elzenhoeve aan. Het voorgenoemde solo-album mocht enkel zeer positieve recensies genieten.

Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt.’ (daMusic)

Ontdekking met grote O’ (Rootstime)

Wat tijdens zijn optreden duidelijk was en met dit album nog maar eens bewaarheid wordt, is dat Dries een singer/songwriter is die weet waar hij mee bezig is. Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken.’ (Keys and Chords)

Dries Bongaerts
Dries Bongaerts


His Trust Fund
His Trust Fund is het project van singer-songwriter Philippe François dat meandert tussen country à la Phosphorecent en film noir à la Timber Timbre en Flying Horseman. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en songs te schijven vanaf zijn 16e, voornamelijk uit bewondering voor Neil Young, Leonard Cohen, Led Zeppelin en de vele andere wonderlijke artiesten uit de jaren '60. Gaandeweg breidde zijn muzikaal spectrum zich uit naar klassiek, jazz, roots, wereldmuziek, elektronica, enfin alles wat klank maakt. Hij experimenteerde, speelde in verschillende rock, funk en psychedilicaformaties als bassist, zanger, elektrisch gitarist, maar het songschrijven bleef de rivier waar hij steeds terug in belandde.

Philippe weet dat het hoogste goed van de mens het kapitaal van het hart is. Zoals alle grootmeesters van het lied put hij uit eigen ervaringen om de wereld om hem heen naar zijn hand te zetten. His Trust Fund is de cocon die hij om zijn liederen gesponnen heeft. Liederen recht uit het hart... van weemoed en euforie, verlangen en verslagenheid dobberen op de duistere, breekbare zee van fijnbesnaard geluid.

Elk lied dat ik schrijf ontstaat uit de mensen die ik ontmoet, mijn eigen ervaringen en bekommernissen ten opzicht van wat ons als gemeenschap drijft. Ik bied jullie graag een moment om bij al dit stil te staan en daardoor iets in beweging te zetten dat vaak niet aan de oppervlakte verschijnt.

Zaterdag 23 februari 2019, Dries Bongaerts en His Trust Fund in de Elzenhoeve, Elsendijk 1, 5575 XG Luyksgestel
Zaal open: 19:30 uur | Kaarten a EUR 12,50 kunnen worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of middels het contactformulier op http://www.elzenhoeve.eu.