Op woensdag 6 maart staat de Canadese zanger en gitarist Don Alder op de kalender van Roots in ’t Groen in Geldrop.

Don Alder (Vancouver, Canada) beschikt over een buitgewoon verfijnde gitaartechniek waarbij hij  polsbrekende toeren uithaalt op de snaren. Daarnaast schrijft hij sublieme en fraaie songs. Alder is een ware meestergitarist en rijgt de awards in zijn thuisland aaneen. In 2007 werd hij International Fingerstyle Champion, in 2010 winnaar van de Guitar Superstar, in 2011 World Wide Guitar Idol en in 2015 mocht hij de Domenic Troiano Guitar Award in the categorie ‘multi-genre’ in ontvangst nemen. Bekijk deze video en je begrijpt waarom: https://www.youtube.com/watch?v=NLZ-Ll4p4Ac.

Don Alder bracht een zevental albums uit en de recensies liegen er niet om getuige deze quote: “Het nieuwe album van de Canadese ‘Hendrix van de akoestische gitaar’ Don Alder bevat wonderschone, veelal instrumentale eigen composities. Fenomenale songs met vingervlugge fingerpicking.” (Bluesmagazine.nl)
Website: www.donalder.com -  Spotify: https://open.spotify.com/artist/6t0rRDIN8ajaJ3RmNOlDfu

Don Alder
Don Alder


Woensdag 6 maart 2019, Don Alder bij Roots in 't Groen in Geldrop
Roots in 't Groen concerten vinden plaats in een luisterambiance op de eerste woensdag van de maand in het Heerenhuys 23, Heuvel 23, 5664 HL Geldrop. Aanvang 20.30 uur, www.heerenhuys23.nl.
Alle info over de concerten is ook te vinden op de website www.rootsinhetgroen.nl.

Tijdens de pauze gaat niet alleen de hoed rond (min. bijdrage is 5 euro), maar ook een schaal met overheerlijke hapjes aangeboden door Van den Berg Eetwinkel & Visdelicatessen, Heuvel 36A, 5664 HL Geldrop. www.vandenbergvis.nl.