Op vrijdag 5 april stelt het nieuwe kwartet Sirus (Sophie Cavez & Baltazar Montanaro plus Josefina Paulson en Jonas Åkerlund) zijn debuutalbum voor bij Muziekpublique in Brussel (B).

Dit kwartet is de onverwachte maar natuurlijke samenwerking tussen twee ervaren duo’s met diepe, sterke wortels en een wilde, ongetemde verbeelding.

De Zweden Jonas Åkerlund en Josefina Paulson zijn referenties in de tradities van hun regio, respectievelijk Västerdalarna en Uppland, die ze mooi doen samenvloeien in hun duo. Jonas is ondermeer bekend van zijn werk met Lure, Esbjörn Hazelius Band of zijn duo met Anders Rosén. Josefina Paulson is één van de referenties op nyckelharpa met talloze awards op haar palmares onder het motto ”Josefina IS music”.

Het duo Sophie Cavez en Baltazar Montanaro staan al tien jaar garant voor poëtisch folk waarin communicatie en improvisatie samenvloeien met invloeden uit Belgische, Franse en Hongaarse traditionele muziek.

Als kwartet stelt Sirus een eerste cd voor met eigen composities die met één voet in de traditionele muziek staan en met een andere in een breder muzikaal spectrum.

Bezetting:
Sophie Cavez: diatonisch accordeon
Baltazar Montanaro: bariton viool
Josefina Paulson: nyckelharpa
Jonas Åkerlund: viool, gitaar, hardanger viool, doedelzak

Vrijdag 5 april 2019, Sirus bij Muziekpublique in Molière Theater, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (B).
Aanvang 20:00 uur
Tickets €8 - 18,- via: https://muziekpublique.be/concerts/20190405sirus-quartet/?lang=nl.