In april 2020 zal de Ierse band Clannad nog een laatste keer toeren in Nederland, onder de noemer In A Lifetime doen zij Utrecht, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Zwolle, Enschede en Vlissingen aan. De kaartverkoop begint op 23 april 2019 via de zalen.

De naam Clannad zal bij veel muziekliefhebbers de harten sneller doen kloppen! De legendarische familieband, gevormd door de ‘Brennan-clan’ die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort onbetwistbaar tot het erfgoed van de Ierse muziek. In 2020 neemt de wereldberoemde band afscheid van zijn fans met een internationale farewell tour met als titel In A Lifetime

Grote songs als de film-soundtrack Harry’s Game en I will find you, staan in ieders geheugen gegrift. Net als In A Lifetime, dat de band in 1985 maakte met Bono van U2 en dat direct een wereldwijde hit werd. Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft.
 
Na het overlijden van oprichter Padraig Duggan in 2016 heeft het overgebleven oorspronkelijke ‘founding quartet’ Moya, Ciaran en Pol Brennan en Noel Duggan versterking gekregen van Aisling en Paul, dochter en zoon van Moya Brennan. Clannad maakt muziek met tijdloze power en schoonheid, blijkend uit de nog immer mateloze populariteit die Clannad geniet in het jaar waarin de band zijn vijftigste verjaardag viert.

Clannad
Clannad

Clannad, Farewell Tour-In A Lifetime, tourdata april 2020:
15 april TivoliVredenburg Utrecht
16 april Muziekgebouw Eindhoven
17 april Oosterpoort Groninge
18 april Philharmonie Haarlem
20 april De Spiegel Zwolle
22 april Muziekcentrum Enschede
24 april CCXL Vlissingen

De kaartverkoop begint op 23 april 2019 om 10:00 uur via de zalen.