In het kader van de tour Bamako to Birmingham doen Amadou & Mariam plus The Blind Boys of Alabama ook Nederland aan: op 17 juli zijn ze in Amsterdam, 18 juli in Leeuwarden en 19 juli in Den Haag.

Afropop duo Amadou & Mariam keert terug naar Nederland in het gezelschap van de legendarische groep Blind Boys of Alabama. Dit gebeurt in het kader van hun toer “Bamako to Birmingham” waarbij ze de Europese podia betreden om hun samensmelting van moderne Afrikaanse muziek en Afro-Amerikaanse roots te laten horen. De artiesten duiken ook samen de studio in voor twee nummers, die in de komende maanden worden uitgebracht.

Blind Boys of Alabama
De Blind Boys of Alabama worden wereldwijd erkend als levende legendes van de gospelmuziek. Ze zijn voor hun 70-jarige carrière bekroond met talloze awards, waaronder de Lifetime Achievement Awards en 5 (!) Grammy’s. De Blind Boys staan bekend om het doorbreken van muzikale grenzen met hun opmerkelijke interpretaties van een breed scala aan muziek; van  gospel classics tot contemporaine, spirituele nummers van muzikanten als Eric Clapton, Prince en Tom Waits. Ze hebben ook samengewerkt met vele grootheden: Lou Reed, Peter Gabriel, Bonnie Raitt, Willie Nelson, Aaron Neville, Susan Tedeschi, Ben Harper, Patty Griffin en Taj Mahal.

Amadou & Mariam
Al vele jaren combineren Amadou & Mariam hun liefdesverhaal op een succesvolle manier met hun muzikale carrière. In de tussentijd zijn ze - op stille maar zekere wijze - de beroemdste ambassadeurs van Malinese muziek over de hele wereld geworden, een rol die zij met verve dragen. Ieder album zien zij als een speelse uitdaging om zichzelf te opnieuw uit te vinden. Amadou & Mariam hebben hun sound keer op keer vernieuwd in samenwerking met verschillende en onverwachte muzikanten en producers zoals Damon Albarn (Blur, Gorillaz) en Manu Chao. Ook hebben ze frisse, dansbare nummers gemaakt met hedendaagse artiesten, van Santigold tot Yuksek. Door hun afropop met de wereld te delen en te verrijken met nieuwe invloeden, heeft het duo Afrikaanse muziek in de hitlijsten en op de dansvloer gebracht.

Amadou & Mariam (boven) en Blind Boys of Alabama
Amadou & Mariam (boven) en Blind Boys of Alabama


Tourdata juli 2019:
17 juli - Het Concertgebouw, Amsterdam
19 juli - Welcome to the Village Festival, Leeuwarden
20 juli - Zuiderparktheater, Den Haag