Op zondagmiddag 19 mei verzorgt de uit Derry, Noord-Ierland afkomstige band Lore een exclusief concert in Nederland bij Roots aan de Zaan in Zaandam. Dit is het eerste én enige concert van deze band in Nederland.

De naam Lore komt van het woord folklore. In 2015 bracht deze indie-folkgroep haar titelloze debuut-EP uit en dat leidde direct tot een nominatie voor de Pure M Award voor zowel Best Irish Band als Best EP. Een jaar later volgde de tweede EP Believe.

Zangeres Carolann Carlile – geboren in Belfast, getogen in Derry – is frontvrouw, en wordt kundig gesteund door Raymond o’Kane op piano. Op mandoline en gitaar vinden we oprichter Luke McCloskey, en de meest recente aanwinst is Rebecca Hall (viool/fluit). Qua geluid worden vergelijkingen getrokken met Melissa Etheridge, Tori Amos, 10.000 Maniacs en Sarah McLachlan, en de organisatie van Roots aan de Zaan vermoedt dat we van Lore nog veel gaan horen.
Carolann Carlile is gezegend met een krachtige maar toch engelachtige stem die de muziek tot leven brengt en ons het beste laat zien van de Ierse zangkunst”, schreef Pure M Magazine over Lore’s frontvrouw.

Lore
Lore


Zondag 19 mei 2019, Lore bij Roots aan de Zaan in De Kleine Waarheid, Zaandam
Het optreden van Lore begint om 15:30 aan de Klauwershoek 4-8 te Zaandam. De toegang bedraagt € 12.00. Voor Roots aan de Zaan-leden is dit concert gratis toegankelijk.
Men kan reserveren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zie ook: http://rootsaandezaan.nl/