Op vrijdag 31 mei vindt Roots aan de Zaan’s laatste concert van dit seizoen plaats, een exclusief Nederlands concert van het Britse trio The Young'uns in De Kleine Waarheid in Zaandam.

Uit het noorden van Engeland – waar belangstelling voor voorouders en hun rijke traditie tot een algemene volkssport is uitgegroeid – komen de drie heren van The Young'uns: Sean Cooney, David Eagle en Michael Hughes kennen elkaar al sinds hun jeugd: Ze waren nog tieners toen ze met folk in aanraking kwamen – in de plaatselijke pub, vervolgens in de lokale folkclub waar ze, fris en jong, eigenlijk de logische bandnaam door het publiek aldaar in de schoot geworpen kregen.
Live optredens met een zelden gezien optimisme, dynamiek en humor, waardoor hun vaak als close-harmony gebrachte nummers al snel tot vrolijkheid en meezingen leidt bij het aanwezige publiek.

Het is zeker niet alleen acapella wat de klok slaat, maar het zwaartepunt ligt daar wel op. Dit jonge trio is gaan grasduinen in de songs die hun door de vroegere generaties werd achtergelaten en door een overlevering onder de aandacht is gebleven. Het legt ze geen windeieren: in hun thuisland zijn ze top of the bill en staan ze in grote theaters. Bij de BBC Folk Awards 2018 werd hun recente album Strangers uitgeroepen tot beste album van het jaar. Naast traditionals zingen ze ook eigen nummers, die uitstekend in de traditie passen.

The Young'uns
The Young'uns

Vrijdag 31 mei 2019,  The Young'uns bij Roots aan de Zaan in De Kleine Waarheid, Zaandam
Aanvang is 20:15, de deur gaat een halfuur vantevoren open. Het adres is Klauwershoek 4-8, Zaandam. De toegang bedraagt 18 Euro; Roots aan de Zaan leden betalen 12 Euro. Reserveren kan door middel van een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit is Roots aan de Zaan's laatste concert in De Kleine Waarheid. Met ingang van seizoen 2019/2020 vinden alle concerten in De Verkadezaal/FluXus plaats.

Zie ook: www.rootsaandezaan.nl.