De komende maanden gaan er verschillende activiteiten plaatsvinden bij Wijnhoeve Runa, Armweide 20 te Ruinen. Naast wijnproeverijen zijn er ook concerten, van Janis McCoury (16 juni), Timo de Jong (21 juli) en Duo en Orkest Adorable (15 september).

Op Wijnhoeve Runa wordt echte Drentse wijn gemaakt die zeker de ‘strijd’ aan kan gaan met de zuidelijke wijnlanden. Dit willen ze kenbaar maken aan een breed publiek. Het is nieuw en onderscheidend ten opzichte van het bestaande aanbod in de dag- en verblijfsrecreatie in Drenthe.
In deze regio worden veel festivals en concerten georganiseerd. Vaak is er sprake van zwaar versterkte muziek. Ze vinden dat de akoestische muziek ondergesneeuwd raakt in het elektrische geweld van de vele festivals en concerten die in de regio gehouden worden. Dit vinden ze jammer. Ze weten dat er mensen zijn die juist willen genieten van de akoestische muziek. Wijnhoeve Runa heeft een eigen intiem amfitheater en dit is uitstekend geschikt voor akoestische optredens. Blues, Country&Western, Bluegrass, jazz, tango en Klezmermuziek passen uitstekend in het Drentse land.

Elke 1e zondagmiddag van de maand juni, juli, augustus en september 2019 zijn er wijnproeverijen vanaf 16.00 uur (entree €10,-).
Op 16 juni treedt de band Janis McCoury op met prachtig Bluegrass, folk en singer-songwriters materiaal.
Zondag 21 juli komt Timo de Jong verrassen met zijn prachtige sonore en diepe stemgeluid dat zeer geschikt is voor Country&Western.
Als afsluiting komt op 15 september Duo en Orkest Adorable. Latin, zigeunermuziek, jazz en tango worden virtuoos met elkaar verweven door muzikanten die elkaar feilloos aanvullen. Het enige wat voorspelbaar is ... hun onvoorspelbaarheid.

Voor de muziekvoorstellingen betaal je maar €12,50, opgeven kan bij Anneke 06-54962039.
Meer informatie kun je vinden op www.wijnhoeveruna.nl of www.studiokleinkunst.nl