Op vrijdag 7 juni 2019 speelt Tish Hinojosa in Acoustic Alley in Den Haag, er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Tish Hinojosa, Amerikaanse songwriter met een enorme staat van dienst verzorgt op vrijdag 7 juni een optreden in Theater In de Steeg in Den Haag. Onlangs bracht zij haar vijftiende album uit. ‘West’ betekent voor deze country-folk zangeres met latino roots een nieuw begin.
"I’m gonna find me a new song to sing," verklaart Tish Hinojosa op het titelnummer van haar nieuwe album, het eerste sinds 2013. Sinds zij vijf jaar geleden terugkeerde naar Austin moest Hinojosa zowel emotioneel als fysiek genezen van een gebroken huwelijk en een serie ernstige operaties. Die wedergeboorte is terug te horen in de teksten van dit klassieke country-album.
"Music flows through cracks and scars", zingt ze op een eerbetoon aan "My Good Guitar", dat vertelt hoe Tish een gewaardeerde akoestische gitaar repareerde, handgemaakt door de bekende gitaarbouwer John Dillon. "We’ve both been through a lot, and now we’re back in action
Zowel gitaar als eigenaar klinken nieuw en levendig als altijd. Het titelnummer West is geïnspireerd op een openbaring tijdens een roadtrip door Arizona, waar Tish getuige was van een verbluffende zonsondergang gevolgd door een apocaliptische onweersbui.
"Dit album gaat absoluut over vernieuwing", zegt ze. "Terug op de been komen, mijn gezondheid en creativiteit herwinnen”.

Youtube:
On the edge of a dream: https://youtu.be/kdSvvkxP9EY?list=PLH6GlVOM4ht1h8otUEnx0cwe2c_HBcpqq
Something in the rain: https://youtu.be/RtB4dj8e3pk?list=PLH6GlVOM4ht1h8otUEnx0cwe2c_HBcpqq

Tish Hinojosa
Vrijdag 7 juni 2019

Aanvang 20.15 uur   

Theater In de Steeg 

Westeinde 165a

2512GX Den Haag

Entree €20,-- 
Informatie & tickets: www.acousticalley.nl
Website:
 www.mundotish.com