In het kader van hun 50th Anniversary tour geeft Steeleye Span van 14 t/m 17 november vier concerten in ons land. Achtereenvolgens in Zwolle, Tilburg, Hoofddorp en Den Haag. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Steeleye Span is één van de invloedrijkste namen in de Engelse muziekgeschiedenis. De ‘monumentale’ band legde in 1969 het fundament voor folk rock. De sprankelende Steeleye blend van folk en rock bevrijdde het folkgenre uit de sfeer van achterkamertjes en pubs en stoomde het klaar voor internationale concerttours en het grote werk in de muziekindustrie. Van de reeks albums die Steeleye Span door de jaren heen uitbracht, gelden sommige als muzikale monumenten en ze scoorden vele tijdloze hits. Wie kent nu niet hun swingende song All around my hat?

De groep is nog altijd razend populair bij grote groepen muziekliefhebbers. Het geheim achter hun schijnbaar eeuwige succes is dat ze voortdurend zoeken naar vernieuwing en steeds nieuwe talenten aantrekken. Daarmee weten ze elke generatie folk rockliefhebbers aan te spreken. Zo werkte de band voor het album Wintersmith samen met de Engelse fantasy bestsellerauteur Sir Terry Pratchett. Magische fantasieverhalen als inspiratiebron voor prachtige nieuwe songs. De band kreeg onlangs versterking van Jessie May Smart, een jonge zeer getalenteerde violiste, die onder andere meewerkte aan X-factor en optrad met Katie Melua. De regelmatige introductie van nieuwe sterke muzikanten met hun eigen stijl, zorgt ervoor dat de band meer is dan de som der delen. Zo nemen de folk rock pioniers het genre mee tot ver in de 21e eeuw.

Vijftig jaar later staat Steeleye Span klaar om deze ongelooflijke mijlpaal te markeren met een tournee, gevierd door een band die nog net zo creatief en vitaal is als al die jaren geleden. De laatste zeven-delige bezetting, zoals altijd geleid door de iconische Maddy Prior, bouwt voort op de ongelooflijke geschiedenis van de groep en vult een avond met favorieten en verrassingen uit de laatste decennia.
 
VIDEO:  https://www.youtube.com/watch?v=uUwn4ewrfhM&feature=youtu.be

Steeleye Span 50th Anniversary tour, data 2019:
14/11 Hedon, Zwolle
15/11 Concertzaal, Tilburg
16/11 Duycker, Hoofddorp
17/11 Paard, Den Haag

De kaartverkoop loopt via de zalen.
Website Steeleye Span: http://steeleyespan.org.uk/