Op donderdag 31 oktober spelen Bushman’s Revenge, Erlend Apneseth Trio en Building Instrument ter ere van Hubro’s 10-jarig bestaan in de LantarenVenster te Rotterdam.

Hubro is een platenlabel dat zich richt op de levendige Noorse jazz en geïmproviseerde muziekscène, met invloeden van folk, electronica, alternatieve rock, indie pop en avant-garde. Het album, zowel cd als vinyl, wordt er nog steeds gekoesterd als een fysiek object. Hubro is een sublabel van Grappa, de grootste onafhankelijke platenmaatschappij in Noorwegen, alle uitgaven zijn voorzien van exclusieve ontwerpen van de getalenteerde design-groep Yokoland.
Hubro viert dit jaar het tienjarig bestaan en daarom trekken ze de wijde wereld in om het publiek te laten luisteren naar een paar van hun beste acts. Op donderdag 31 oktober is Rotterdam aan de beurt, in Lantaren-Venster zullen optreden: Bushman’s Revenge, Erlend Apneseth Trio and Building Instrument.

De optredende bands:

Bushman’s Revenge

(jazz/instrumental/alternative rock)

Meer dan 10 jaar bracht het trio Bushman’s Revenge zijn platen uit op het Rune Grammofon label. Dit keer verschijnt het nieuwe album “Et Han Mot Overklassen” op Hubro en daar passen de heren prima bij. Drummer Gard Nilssen, gitarist Even Helte Hermansen en bassist Rune Nergaard zijn ware muzikale kunstenaars en met een scala aan ‘rumbling cinematic audio-sculptures, tamboura drones, found-sound samples, pedal-driven tech atmospherics, the twangy blues jam, proggy post-rock, groovy bass-lines and soaring gothic soundscapes’ hoor je virtuoze proggy jazz-rock ‘mixing up Cream with John Scofield, The Mahavishnu Orchestra, Larry Coryell, John Coltrane and Bill Frisell’.

Erlend Apneseth Trio

(folk/experimental)

“Salika, Molika” is het derde album van het Erlend Apneseth Trio. Naast de befaamde Hardanger-violist Erlend Apneseth zelf, zijn ook dit keer weer Stephan Meidell op gitaar en Oyvind Hegg-Lunde als percussionist van de partij. De accordionist Frode Haltli is gast-muzikant. Gebleven is de drang om ‘oude traditionele’ folk te combineren met moderne ‘experimental ambient sounds, spoken word samples and futuristic improvisations’.

Building Instrument

(indie pop/electronic/experimental)

Het trio Building Instrument wordt gevormd door Mari Kvien Brunvoll, Oyvind Hegg-Lunde en Asmund Weltzien. Ze zijn werkzaam in het ‘electronic art pop’-genre vol improvisatie en experimentele geluidseffecten. Ze switchen van ambient naar moderne klassiek, en van barok naar dub-reggae met toevoeging van ‘groovy Balkan flavours and Bjork-ish vocals’. Ondanks de ‘deep spacy synth sounds, live sampling and electronic processing’ klinkt “Mangelin Min” als een modern ambachtelijk geschapen geheel. Ze kregen assistentie van muzikanten/engineers als Anders Bjelland, Stephan Meidell, Erlend Apneseth en Jorgen Traeen.

Donderdag 31 oktober 2019, Hubro Label Night in LantarenVenster, Rotterdam.
Aanvang 20:00 uur, entree €12,50
Info en tickets: https://www.lantarenvenster.nl/programma/erlend-apneseth-trio-bushmans-revenge-building-instrument/#58482