Roots aan de Zaan, dat sinds 2013 folk/folkrock-concerten organiseert in Zaandam, start het zevende seizoen met een trio grote namen: op vrijdag 13 september zullen de Ierse grootheden Zoe Conway, Dónal Lunny en Máirtin o’Connor optreden.

Deze nog redelijk nieuwe formatie (opgericht in 2016) brengt drie van Ierland’s beste muzikanten tezamen en wordt niet voor niets omschreven als “trad music’s super group” – nu eenmalig in Nederland te zien.
Dónal Lunny (gitaar/bouzouki) is een mastodont in de Ierse muziek als kernlid van Planxty, The Bothy Band, Moving Hearts, Mozaik en Usher’s Island – en héél veel andere projecten. Als componist, arrangeur en producer heeft Lunny ook met o.a. Van Morrison, Christy Moore, The Waterboys en Kate Bush gewerkt.
Máirtin o’Connor (button accordeon) was lid van De Dannann, Skylark, Midnight Well en Boys Of the Lough (die in december óók Roots aan de Zaan aandoen) én is bekend van de originele Riverdance, naast werkalssolo-artiest en opnamesessies met o.a. Elvis Costello en Mark Knopfler.
Aan Riverdance deed ook Zoe Conway (viool, zang) aan mee, verder tourde ze de wereld rond en werkte ook buiten traditionele muziek mee met o.a. Lou Reed en Nick Cave, alsook met Rodrigo y Gabriella, Lisa Hannigan en als gastsoliste met The Irish Chamber Orchestra. Ze heeft een aantal mooie solo-albums op haar naam staan.
Gedrieën treden ze op als ZoDoMo.
 
Virtuoso – one of Ireland’s most gifted young musicians” – The Irish Independent over Zoe Conway
Donal Lunny: a man who has been at the coal face of Irish music for the past five decades” – Hot Press
Máirtín O’Connor is a squeeze box player in the very top echelon” – Irish Music Magazine

Zoe Conway, Dónal Lunny en Máirtin o’Connor
Zoe Conway, Dónal Lunny en Máirtin o’Connor


Vrijdag 13 september 2019, Zoe Conway, Dónal Lunny en Máirtin o’Connor bij Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal van Fluxus in Zaandam.
Kaartjes kosten €30, leden betalen €20.
Aanvang is 20:15 uur, deur gaat een halfuur vantevoren open. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, reserveren wordt echter aanbevolen. Dit kan door middel van een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Pasveerzaal (voorheen Verkadezaal) is tegenwoordig de vaste stek voor alle Roots aan de Zaan-concerten. In het komende seizoen geven achtereenvolgens The Lasses, Socks In The Frying Pan, Boys Of The Lough, Martin Carthy & John Kirkpatrick, Blowzabella, Ernst Jansz, Winter Wilson, Sharon Shannon & Alan Connor en Ashley Hutchings, Ruth Angell & Becky Mills acte de prèsence. Meer info over het complete programma is te vinden op www.rootsaandezaan.nl.