Op vrijdag 27 september speelt Imbue middeleeuwse liederen met de charme van Keltische folkmuziek in het Muiderslot in Muiden.

De wereld staat op het punt de oude Middeleeuwse muziek achter zich te laten en de Renaissance te verwelkomen. Hier vinden we Imbue.

Op de rand van een nieuwe wereld spelen zij laat Middeleeuwse volksliederen en ook hoffelijke composities uit de Renaissance en rederijkerstijd. Deze jonge avontuurlijke band kleurt haar muziek zo in dat de speelsheid van folk en de lyrische schoonheid van oude muziek naadloos samenkomen. De virtuoze blokfluit en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter, terwijl de melancholische viola da gamba en dragende stem mystieke ballades brengen. Een inspirerende combinatie tussen ruwe, dansbare deuntjes en gepolijste en heldere harmonieën.

Het woord “imbue” komt uit het Engels en betekent zoveel als “bezielen” en dat is precies wat deze band met historische muziek doet.

In september komt hun nieuwe album uit: Ut Solis Radium en daarom spelen zij op vrijdagavond 27 september 2019 in de Ridderzaal van het Muiderslot.

Let op! het is een sit down concert met vrije placering.

Datum: 27 september 2019
Aanvang: 20.00 uur (poort en taveerne open om 19.30 uur)
Entree: € 17,50
Kaarten: https://www.muiderslot.nl/activities/concert-imbue/