Muziekpodium SundayFolk &more heeft voor het concertseizoen 2019-2020 weer een mooi programma vastgesteld, met vanaf 6 oktober o.a. Allez Mama, Taaftere en The Lasses.

Na een succesvol seizoen 2018-2019, met druk bezochte concerten van het Rumours Project (Fleetwood Mac-tribute), Simons (folkrock) en Harry Hendriks & Mike Roelofs en ter afsluiting het SundayFolk Bevrijdingsfestival op 5 mei, staan nu weer zeven groepen geprogrammeerd.

Op 6 oktober a.s. bijt Allez Mama (Cajun, Zydeco) de spits af. Vorig seizoen stond de band al op het podium van SundayFolk &more en was toen zeer succesvol. Reden om ze dit concertseizoen opnieuw te vragen voor een concert. Ze komen met een compleet nieuw programma.

Op 27 oktober volgt een tribute aan Bob Dylan. Onder de naam “Bob Dylan Approximately” heeft een club Venlose muzikanten de onmogelijke opgave op zich genomen om uit het zeer omvangrijke oeuvre van Bob Dylan een keuze te maken. Na het groots eerbetoon aan Bob Dylan dat de band in november 2018 in Grenswerk Venlo heeft gegeven, is dit keer het concertpodium van SundayFolk &more in de Wingerd Sevenum aan de beurt.

Taaftere, een viermans folkformatie uit Brabant (met Captain Gumbo-coryfeeën Mark Söhngen en Joost Witte in haar midden), komt met haar “Brabo-zydeco” op 17 november naar Sevenum.

Op 15 december doen The Lasses hun opwachting op het podium van SundayFolk &more. De twee Amsterdamse meiden die The Lasses vormen maken met traditionele folk en originele songs met ingewikkelde harmonieën snel furore, ook internationaal, waar ze geweldige recensies krijgen. Onlangs presenteerden The Lasses een nieuw album (Undone).

Ton Engels luidt op 12 januari het nieuwe jaar in bij SundayFolk &more. Samen met Eric Coenen (bas) brengt hij muziek met teksten die geschreven zijn in het dialect van zijn geboortedorp Helden Panningen.

Op 1 maart komen de Assorted Travellers naar Sevenum. Assorted Travellers vinden hun inspiratie in traditionele country- en folkstijlen die te beluisteren is op hun nieuwe EP Rustler’s Moon, die geproduceerd is door Tim Knol en gemastered door Ray Kennedy (onder andere Steve Earle, Waylon Jennings) in Nashville, Tennessee.

Het programma 2019-2020 wordt op 5 april afgesloten met Matiz. Matiz staat in het Spaans voor ‘kleurrijk, kleurschakering’. En het zijn de kleuren van de wereld die Matiz in hun wereldmuziek vertolkt. Matiz wil muziek laten klinken als uit de harten van het volk, met ziel en zaligheid gespeeld, met een volkse stem gezongen en met de blote voeten in de aarde. Liederen over migratie, verdriet, blijdschap en verwondering.

Verdere informatie over het programma van het concertseizoen 2019-2020 is te vinden op de website van SundayFolk &more: https://sundayfolk.nl/. Entree voor alle concerten is € 10 en begint steeds om 16.00 uur.