Op zaterdagavond 28 september start het nieuwe seizoen in Het Zevende Huis in Gorinchem met een optreden van Etan Huijs.

Singer-songwriter Etan Huijs is een muzikale levensgenieter. Een muzikant in hart en nieren, een podiumdier. Zijn album The Battle Of Everything uit 2016 leverde hem maar liefst 128 optredens op én airplay op Radio 2. In de zomer van 2018 verscheen zijn nieuwe album The Secret Us, welke hem opnieuw airplay op Radio 2 en 5 opleverde en lovend werd ontvangen door pers en publiek.

Etan Huijs schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van folk en country. Melancholie ligt altijd op de loer en soms versnelt hij het tempo, maar de schoonheid van de melodie is er altijd. Logisch, want al zijn gehele carrière laat Etan zich beïnvloeden en inspireren door de oude meesters (Dylan, McCartney, Young), de grootheden die een stempel drukten op het muzikale landschap.

Op zijn laatste album The Secret Us verdiept Etan Huijs zichzelf verder. Zowel muzikaal als tekstueel. Met een rijker instrumentarium van blazers en strijkers en streng geselecteerde muzikanten. Het is een plaat over wie we diep van binnen werkelijk zijn, over handelen zonder de verwachtingen van anderen. Etan Huijs: open, eerlijk en rechtdoorzee. Op zaterdag 28 september komt hij in de volgende bezetting:

Etan Huijs: zang, akoestische gitaar, mondharmonica, voetpercussie
Jori van Gemert, zang, toetsen
Rens van Dijk: bas, mandoline, zang.

Etan Huijs
Etan Huijs

Datum: 28 september 2019
Locatie: Het Zevende Huis aan de Knipsteeg 7, 4201 GH Gorinchem
Aanvang: 20.00 uur
Resereveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entree: 10,00 incl. koffie, thee, fris, lekkers!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Van Hemel en Hel.