Op woensdag 9 oktober is de Noorse snarenvirtuoos Michael Krumins te gast bij de FolkNight in 't Rozenknopje in Eindhoven.

Op deze tweede FolkNight in 't Rozenknopje neemt de Noorse top multi-instrumentalist  Michael Smith Krumins je mee op een uniek muzikaal avontuur waarin hij een blend laat horen van folk uit alle delen van de wereld.Tijdens  zijn vele omzwervingen maakte hij kennis met Afrikaanse, Zuid Amerikaanse, Europese en Oosterse muziekstijlen en die vertaalde hij naar een eigen unieke mix, op virtuoze wijze uitgevoerd op akoestische gitaar, bouzouki en bodhran, daarbij tevens gebruik makend van prachtige soundscapes.
Laat je verrassen door zijn bijzondere klanken!

Michael Smith Krumins is afkomstig uit Noorwegen, waar hij al op zeer jonge leeftijd bekendheid verwierf in de wereld van de (jawel !) metal. Maar al snel ging hij zich volledig toeleggen op ander muziekstijlen, folk, jazz en wereldmuziek.
Hij volgde een opleiding aan het conservatorium in Agder (Noorwegen) en maakt deel uit van enkele bekende Noorse folk- en wereldmuziekformaties, o.a. Faulk en Nutopia. Tegenwoordig reist hij veelvuldig op en neer tussen Noorwegen en Nederland, en ook hier in Nederland begint zijn reputatie als begenadigd musicus en componist zich te vestigen.
Lees hier zijn volledige biografie: http://krumins.no/about-me/

Michael Smith Krumins
Michael Smith Krumins

Woensdag 9 oktober 2019, Michael Smith Krumins bij de FolkNight in 't Rozenknopje in Eindhoven.
Deur open om 20:00 uur, aanvang 20:30 uur, entree €7,50
Zie ook: https://www.rozenknopje.nl.