Zondagmiddag 17 november is er in de Oranjekerk in de Pijp in Amsterdam een bijzonder concert. Het is een cultureel uitwisselingsproject. Projectkoor Devana zong in Servië een mix van Servische en Nederlandse traditionele muziek, en nu komt een Servisch koor naar Nederland om samen het project af te sluiten!

Zoals gebruikelijk in volksliederen, komt ook in het programma van Devana een bonte verzameling van verhalen en figuren langs: soldaten en engelen, een maagd die in een boom verandert, een vrijheidsstrijder en een pasja, muizen, kikkers en de Amsterdamse grachten. Devana zingt de Joegoslavische liederen in een arrangement van Servië’s beroemdste componist Mokranjac. Van hem staan de ook de fenomenale Chrysostemos liturgie en een Requiem op het programma.

Dit optreden is – na de try-outs – het enige optreden van projectkoor Devana in Nederland. Hierna stopt het project. Mis het niet!
Projectkoor Devana in de Oranjekerk  in Amsterdam, flyer
Zondag 17 november 2019,  in de Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3 in Amsterdam
Aanvang 15.00u.
Kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-10247049.