Op zondag 1 december is het duo Jonkers & Kersten (Jopie Jonkers en Anna Kersten, alias van Ankie Keultjes-van Meurs) te gast bij de Cultuurboerderij in Westelbeers.

Jopie en Ankie leerden elkaar lang geleden kennen in de folkgroep Deirdre waarna hun wegen zich scheidden en zij ieder een ander muzikaal pad bewandelden: Jopie als zangeres en harpiste en Ankie als zangeres/producer.
Jopie speelde op diverse albums met onder anderen de Belgische gitarist en saxofonist Koen de Cauter. Verder schreef ze mee aan een methode voor de harp.
Ankie is zangeres (The Very Girls,The Watchman, The Folksurvivalclub) en producer en werkte in beide hoedanigheden veel samen met haar levenspartner wijlen Ad van Meurs.
Onder de naam Anna Kersten heeft ze vier gedichtenbundels op haar naam staan: ‘Gedane Zaken’, ‘Het Uiteengaan van de Tweezaamheid’, ‘Zo spreekt de Verbeelding’ en ‘Hautnah’.

Hun muzikale- en levenservaringen hebben zij samengebracht in een gevarieerd programma bestaande uit 3 thema’s:

•    'Les Mots d’Amour', hierin staat de liefde centraal, pakkende teksten  en Franse chansons.
•    'Zo spreekt de verbeelding', een korte poëtische voordracht over het leven van de Russische schrijversvrouw Sofia Tolstoi, ondersteund door Russische melodieën op de harp. (Deze voordracht maakt deel uit van een uitgebreide lezing over het bewogen leven van deze bijzondere vrouw) )
•    'Gedane zaken', het leven aan de zee is hier het leidmotief, met Engels-, Frans- en Spaanstalige melodieën.

Pakkende teksten en harmonieuze samenzang, begeleid door prachtig harpspel van Jopie Jonkers.

Jonkers & Kersten
Jonkers & Kersten

 Jopie Jonkers (Harp en zang)
Jopie Jonkers studeerde zang GM aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij volgde harplessen op de Venezolaanse en de Paraguayaanse harp bij diverse musici (onder anderen Kenneth Ecury en Roberto Guarani) en ontwikkelde hieruit een heel eigen, unieke, betoverende speel- en zangstijl. Behalve als soliste treedt Jopie Jonkers ook veel op met de Belgische gitarist Koen de Cauter. In deze bezetting worden aan het vooraf beschreven repertoire elementen van jazz en improvisatie toegevoegd.

Ankie Keultjes-van Meurs (Voordracht, teksten en zang)
Ankie Keultjes is schrijfster van poëzie, zangeres en producer van muziek. Zij reisde jarenlang over de wereld als musicus/technicus met Ad van Meurs en diverse andere muziekensembles.  Ze brengt onder de naam Anna Kersten poëziebundels uit.

Zondag 1 december 2019, Jonkers & Kersten bij de Cultuurboerderij in Westelbeers
Aanvang 14:30 uur
Zie ook: https://www.cultuurboerderij.nl/