Op vrijdag 13 december is in Huistheater De Steenakker in Haps een Keltische avond met singer-songwriter Rachel Croft uit York (UK) en storytelling door Bart Vaessen.

De jonge, getalenteerde Rachel Croft komt in december voor een paar concerten naar Nederland. De Steenakker is voor die gelegenheid op 13 december een salontheater met afwisselend muziek, theater en eten.
 
Rachel Croft is als een rijzende ster aan het firmament. Haar stem klinkt als een engel, met een opmerkelijk bereik dat je aandacht trekt, ontroert en niet meer loslaat. Passend bij haar ingetogen schoonheid en verschijning. Afgelopen jaar verscheen haar eerste album met daarop de eerste door haar zelf geschreven nummers. Nummers die opvallen door warme folk, poëtische teksten met een zweem van Keltische invloeden. Ze is opgevallen tijdens de tour die ze van de zomer in Engeland, Ierland en Schotland maakte, en wordt nu ook gescout op het vaste land van Europa en in de Verenigde Staten. Ze heeft sinds kort een eigen band. Naar de Steenakker komt ze alleen en begeleidt zichzelf op gitaar. Zoals ze dat als singer songwriter al lange tijd gewend is, optredend in de straten van York.
 
Rachel’s optreden wordt afgewisseld met korte verhalen, vertelt door Bart Vaessen. Bart is mede eigenaar van de Steenakker en hij heeft in het verleden als acteur in het theater gewerkt. De oude, bestaande verhalen die hij vertelt sluiten aan bij de liederen en sfeer van Rachel Croft. Verhalen met een betekenis voor de winter- en feestdagen die in het verschiet liggen. Met tussendoor een drankje en een gang aan het Keltisch buffet, verzorgd door Bekelaar Culinair in Haps.
 
Vrijdag 13 december 2019, Rachel Croft en Bart Vaessen in Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5, Haps
Aanvang 19:00 uur
Info & Tickets: www.desteenakker.nl