Komend weekeinde zijn twee legendes uit de Engelse folk in ons land. Op zaterdag 18 januari zijn Martin Carty & John Kirkpatrick te zien in Zaandam, zondag 19 januari in Oisterwijk. Kaarten gaan snel, dus reserveren is aanbevolen.

Vorig jaar was Martin Carthy al te gast met dochter Eliza in zowel Zaandam als Oisterwijk en dat beviel zo goed dat hij te kennen gaf met John Kirkpatrick te willen terugkomen. De organisaties van Roots aan de Zaan en Groeten uit Oisterwijk vonden dat een uitstekend idee, dus zijn beide gelukkig nog springlevende legendes komend weekeinde in ons land.
 
Ze gaan héél ver terug, speelden samen o.a. in The Albion Country Band en Steeleye Span, en ze waren het centrale duo in de magistrale folk/brass-band Brass Monkey. Individueel hebben ze met jan en alleman gespeeld, Kirkpatrick veelvuldig in de bands van Richard Thompson, terwijl Carthy een parallelle carrière had als lid van The Watersons (later Waterson:Carthy) en en passant begin jaren zestig - met zijn karakteristieke, percussieve gitaarspel - van invloed geweest is op niemand minder dan Bob Dylan en Paul Simon.

Hoewel ze nog nooit als duo een album hebben opgenomen, kennen ze elkaar van haver tot gort: deze invloedrijke Britse gitarist en dè maestro op accordeon, met hun beider uit duizenden te herkennen zang.

Als charismatisch duo geven ze nog altijd met veel plezier, toewijding en vakmanschap concerten boordevol op en top Engelse storytelling folksongs en traditionele dancetunes voor een gemotiveerd, luisterbereid publiek.
 
Arguably the greatest English folk song performer, writer, collector and editor of them all” - Q Magazine (over Martin Carthy)
Kirkpatrick’s buoyant presence and lust for this music sounds more rampant than ever” – fRoots

Martin Carthy (r) en John Kirkpatrick, foto Derek Schofield
Martin Carthy (r) en John Kirkpatrick, foto Derek Schofield


Zaterdag 18 januari 2020, Roots aan de Zaan in Zaandam
Kaartjes kosten €22.00 (leden betalen € 15.00). Aanvang is 20:15, de deur gaat een halfuur vantevoren open aan de Westzijde 148 te Zaandam.
Reserveren is aanbevolen en kan middels een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Website: http://rootsaandezaan.nl

Zondag 19 januari 2020, GUO-concerten in Oisterwijk
Kaartjes kosten €20,-. Aanvang is 15:00 uur, de zaal gaat om 14:45 uur open.
Adres: Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143 in Oisterwijk
Info en tickets: https://www.groetenuitoisterwijk.nl.