Zes jonge Britse virtuozen brengen een bijzonder eerbetoon aan zanger-gitarist John Martyn (1948-2009) in The John Martyn Project. Van 24 t/m 29 januari doen zij Utrecht, Oss, Oldenzaal, Eindhoven en Zoetermeer aan.

The John Martyn Project is een uniek project uit de UK, een subliem eerbetoon aan de muziek van de door velen bewonderde Engelse gitarist en zanger John Martyn, opgezet door vier vooraanstaande instrumentalisten en vocalisten, Blythe Pepino is bekend als frontvrouw van de formatie Vaults en tourde o.a. met London Grammar. Kit Hawes is een virtuoos gitarist, componist en singer-songwriter die de halve wereld heeft rond gereisd met artiesten als Seth Lakeman, Cara Dillon en Yola. Sam Brookes werd na het uitbrengen van zijn debuutalbum door Sunday Times geroemd als 'Breaking Act’. Hij was o.a. te support act van Willy Mason, Scott Matthews en Joan Armatrading. De vierde initiatiefnemer van The John Martyn Project is Pete Josef, een soulzanger in hart en nieren maar ook een begenadigd multi-instrumentalist. In die hoedanigheid is hij te horen op diverse studioproducties en te zien op het Glastonbury Festival en in het programma van Jools Holland.
Na een aantal uitverkochte shows in Engeland werd besloten te gaan toeren met dit Project en er werd een unieke en creatieve ritmesectie toegevoegd: bassist John Blakeley en drummer John Short (bekend van o.a. Yola en Sheelanagig). Zeer de moeite waard!

The John Martyn Project
The John Martyn Project


Tourdata januari 2020:
24 januari TivoliVredenburg, Utrecht
25 januari Groene Engel, Oss
26 januari Cobblestone, Oldenzaal
27 januari Muziekgebouw, Eindhoven
29 januari Boerderij, Zoetermeer

Web:
Kijk alvast een voorproefje op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=DgQ1oIsoJLE
Facebook: https://www.facebook.com/thejohnmartynproject/
Website: https://www.thejohnmartynproject.com