Op zondag 2 februari speelt Jankobus Seunnenga in het Aquinohuis in Bergeijk.

Poëet en droogkloot
De muziek komt meteen aan. Een vleugje Angelsaksische ballade, een zweem Brel, een scheut Oost-Europa: het past allemaal wonderwel bij de sierlijke teksten’. Dit schreef het Friesch Dagblad n.a.v. het uitkomen van de cd Melodie: Gedichten van Couperus (2013).Op 1 januari 2019 werd Jankobus Seunnenga benoemd tot streekdichter van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Sinds dat Jankobus Seunnenga in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd’s gemaakt. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het Dreents Liedtiesfestival won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat.Op het ogenblik is Jankobus druk bezig met het promoten van zijn nieuwe cd: De op muziek gezette dichtbundel Fabels met kleurkrijt van Simon Vestdijk.

 Zoals een krant schreef: ‘Seunnenga blijft zowel live als op cd onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim’. Live zie je dat ook in de variatie van optredens. De ene keer staat hij met een 12-mans blaasorkest op Lowlands (Festa Orkesta) te spelen, het volgende optreden is solo in een huiskamer en dan opeens een tournee van 11 optredens met Nick Lowe langs alle mooie concertzalen van Nederland. Het Dagblad van het Noorden schreef n.a.v. een optreden: ‘In Seunnenga valt een Drs. P.- achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes’.

Jankobus Seunnenga
Jankobus Seunnenga


Zondag 2 februari 2020, Jankobus Seunnenga in het Aquinohuis in Bergeijk.
Van 14:00 tot 17:00 uur
Kom gerust voor een praatje, een drankje en een muziekje. Je kunt op ieder moment binnenlopen en iedereen is welkom. De entree is gratis.

De komende maanden staat het volgende op het programma in Club Aquino:
1-3-20 Stephanie Struijk:  Eerder bekend als Stevie Ann zoekt zij nu haar weg in het NL-talig repertoire
5-4-20 Ruud van den Boogaard:  Brabantse bard met humor en passie presenteert  ‘Eindelijk’ een nieuw album.
3-5-20 Bruno Deneckere en Nils de Caster (B):  Onovertroffen Vlaams Americana held met zijn veeltonige compagnon

Deze serie concerten wordt georganiseerd door Stichting Luisterconcerten Bergeijk in samenwerking met het Aquinohuis en mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, de 50 donateurs van  het eerste uur en Stichting Beleef Bergeijk.