De Schotse band Skerryvore is 15 jaar 'on the road' en dat vieren ze: in juni met een festival in Schotland en op 30 oktober in Melkweg Amsterdam.

In de zomer van 2005 al weer 15 jaar geleden, en met alleen maar meer plezier, meer power en………meer Bandleden………….what a ride.

Als opgroeiende pubers op het Eiland Tiree voor de Schotse West Kust besluiten de broers Daniel en Martin Gillespie in 2005 samen met hun vakantie vriend Fraser West en zijn vriend Alec Dalglish de 4 mans formatie Skerryvore* te formeren, toen volledig gericht op de daar nog immer populaire Ceilidh** muziek.

Na een aantal jaar met succes en 2 CD’s in het Ceilidh Circuit de Schotse West Kust en Highlands onveilig te hebben gemaakt (de heren zijn niet vies van een feestje) heeft de band zich verrijkt met Craig Espie en Barry Caulfield waarop besloten werd semi professioneel te gaan optreden, en tegelijkertijd hun muziekstijl aan te passen door de Traditionele Ceilidh tunes te verweven met Folk en Rock muziek, en zo werd de eigen sound “Trad Rock” een begrip.

De eerste CD als 6 mans formatie werd direct uitgeroepen tot beste CD tijdens de jaarlijkse Trad Music Awards en als klap op de vuurpijl werd Skerryvore tijdens deze uitreiking verrast met de Award voor Beste Live Act van het jaar, er zouden nog vele Awards volgen.

De populariteit blijft stijgen net als het muzikale niveau, Jodie Bremaneson vervangt Barry Caulfield en benadrukt  met de komst van Scott Wood en Alan Scobie wordt dit beloond met boekingen op festivals en uitverkochte zalen in binnen en buitenland, er volgen in de jaren opvolgend nog 5 zeer succesvolle CD’s

De reviews liegen er niet om en dit zijn slechts een paar quotes:
“ Het beste Schotse export product na Whisky”
“ Dit moet je zien en horen, het is niet uit te leggen”
“ Skerryvore gaat vanaf de aftrap volledig Los”
“ Stilstaan is hier onmogelijk”

Na de succesvolle 360° Tour loopt het jaar 2019 ten einde met 190 optredens in 13 landen, en staan de bandleden aan de vooravond van een historische mijlpaal met het 15 jarig bestaan van hun band Skerryvore met een nieuwe Wereld Tournee waarvoor de Band ook naar Nederland zal komen en op 30 Oktober 2020 en dit feestje met u zal gaan vieren in De Melkweg Amsterdam.

Maar klap op de Vuurpijl wordt het feest op 6 Juni 2020 in Schotland waar dit groots gevierd gaat worden met een Skerryvore 15th Anniversary Festival.

*Skerryvore spreek je uit als Skerriefoor  is een Vuurtoren gebouwd door Robert Lois Stevenson (de schrijver van o.a. het boek Schat Eiland) en ligt 10 mijl voorbij het Eiland Tiree aan de West Kust van Schotland.
**Ceilidh spreek je uit als Kaylie, en is van oorsprong een Schots Ierse traditie, een feest met dans en muziek voor jong en oud.

SKERRYVORE bestaat uit:

Alec Dalglish op Gitaar, Mandoline -Vocals
Daniel Gillespie op Accordeon
Martin Gillespie op Accordeon, Flute, Tin Whistle, Bag Pipes
Craig Espie op Fiddle
Fraser West op Drums, Percussie-b.g.vocals
Jodie Bremanenson op Bas Gitaar
Scott Wood op Flute, Tin Whistle, Bag Pipes
Alan Scobie op Keyboards

30 oktober 2020, 15 years of Skerryvore in Melkweg Amsterdam
Tickets: https://www.melkweg.nl/en/agenda/skerryvore-30-10-2020