Op maandag 28 juni sluit het Martha Fields Trio seizoen 20/21 van De Maandag van Van Meurs in Eindhoven af. Daar mag publiek bij zijn, dus bestel nu je kaarten!

Martha Fields is een award winning singer-songwriter oorspronkelijk afkomstig uit Wayne County, West Virginia. De laatste jaren brengt zij een groot deel van de tijd door in Bordeaux waar zij de perfecte muzikale partners heeft gevonden in de persoon van snarenvirtuoos Manu Bertrand (die ook al wordt vergeleken met grootmeester Jerry Douglas!) op dobro, banjo en mandoline en topgitarist Urbain Lambert.
Haar album Southern White Lies (2016), een unplugged tribute aan de muziek uit haar jeugd in de Appalachen, bereikte een tweede plaats in de Euro Americana Charts. Deze week is haar nieuwe album Headed South, waarvan alle songs zijn geschreven, opgenomen en geproduceerd tijdens de lockdown, verschenen. Voor een voorproefje kijk je op Youtube.

Martha’s songs zijn krachtig gecomponeerd en de teksten vinden vaak hun oorsprong in familieverhalen van haar ouders en grootouders in de Appalachen. Haar podiumoptredens worden gekenmerkt door energie, vitaliteit en een zekere mate van zelfspot en humor.

Martha Fields Trio
Martha Fields Trio


Maandag 28 juni 2021, De Maandag van Van Meurs met Martha Fields Trio in de kleine zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Aanvang 20:45 uur, entree €11,50. Tickets zijn te bestellen via: https://www.muziekgebouweindhoven.nl/. De geldende coronamaatregelen worden in acht genomen, maar je hoeft je niet te laten testen voor dit optreden. Ben je onverhoopt verhinderd dan is het optreden te volgen via een livestream.