Voorproefjes van seizoen 21/22 van de GUO-concerten in Oisterwijk, met o.a. Lorcan Mac Mathúna, Andy Irvine, Helen Flaherty & Philip Masure, David Munnelly, Kieran Goss en Flairck, zijn tot eind september nog te bekijken via een stream.

Hoewel de activiteiten in de studio leken te lopen zoals het moest, kregen de kijkers eind juni de boodschap 'Stream unavailable'. Na een handvol GVD's en drie- tot vierletterwoordige krachttermen rechtten de livestreamtechnici de rug en kregen ze het lek boven, de stream op de rit en dus voor iedereen aan de praat. Sindsdien is deze alsnog wereldwijd gratis te bekijken, zij het uitsluitend via de link http://www.qubestream.nl/GUO en voor een nog onbepaalde, maar ingeperkte tijdspanne. Skip wel de eerste pakweg 10 minuten, tenzij het je boeit om al die tijd als een gebiologeerd wild konijn gevangen in een stroperslichtbundel tegen een logo aan te staren.

Aan liefhebbers met passie voor de zit-/luisterconcerten geven de oprechte interviews en muzikale voorproefjes anderhalf uur boeiend kijkverdrijf met poespas noch opsmuk. En daarmee natuurlijk een gesmaakt eerlijk inkijkje in GUO-concertserie 2021/2022, want daar was het om begonnen. Voorbij komt een keur aan hoofdrollen voor Lorcan Mac Mathúna, Andy Irvine, Helen Flaherty & Philip Masure, David Munnelly, Kieran Goss en Flairck, Kathleen Willems en enkele GUO-vrijwilligers. Voor de presentatie en bilinguaal NL-Engelse interviews tekent GUO-vrijwilliger Carel Burghout.

Enkele meewerkende muzikanten hadden de wens geuit om de stream niet viraal te laten gaan via social media, daarom is besloten om deze enkel via de genoemde site en voor een beperkte tijd beschikbaar te stellen.

Kijken is gratis voor zolang het duurt, een donatie naar eigen inzicht en draagkracht vinden ze bij GUO helemaal niet erg, evenmin als het reserveren van een GUO-ticket of twee-drie-vier.
            
GUO-concertserie 2021/2022, de namen op een rijtje:

3 okt: Trio Lorcan Mac Mathúna (Ierland)
7 nov: Andy Irvine (Ierland)
21 nov: Lavinia Meijer (NL)
19 dec: Helen Flaherty Band (Schotland/NL/België)
23 jan: David Munnelly & Shane McGowan (Ierland)
20 feb: Kieran Goss & Annie Kinsella (Noord-Ierland/Ierland)
13 mrt: Flairck (België/NL/Mexico/Kazachstan)
18 apr: Muzikale ochtendwandeling over Kampina en muzikale middagwandeling door Oisterwijks bos- en vennengebied olv natuurgids Frans Kapteijns en mmv siso-writer Kathleen Willems (NL/Oisterwijk)
 
Tickets en overige info vind je via: https://www.groetenuitoisterwijk.nl/.