Op zondag 19 september verzorgt broeder Dieleman één van de laatste openluchtconcerten van dit seizoen Teyrrasfolk bij 't Ey in Belsele (B).

Broeder Dieleman is de kleinzoon van de laatste smid in het Zeeuws-Vlaamse dorpje Spui. In zijn eigen dialect smeedt hij zelf een bijzondere soort gospel. Liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap.
 
De debuutplaat Alles is ijdelheid (2012) zette broeder Dieleman helemaal op de kaart. Er volgden vijf studioalbums, enkele EP's en samenwerkingen met onder meer Bonnie 'Prince' Billy, Peter Slager (BLØF) en Wannes Cappelle. Zijn laatste album De Liefde is de Eerste Wet (2020) verscheen middenin het coronageweld.  Het album bevat  een collectie van dertien schitterende verhalen vervat in evenveel songs, vakkundig gesmeed door broeder Dieleman en gevormd  samen met zijn band die bestaat uit Peter Slager (BLØF), Leo Fabriek, Janine van Osta, Frans Grapperhaus en Pim van de Werken. Dieleman ging voor zijn album op zoek naar nieuwe vergezichten in oude verhalen. Zijn albums en optredens leggen de ziel en zaligheid van deze troubadour bloot. Ziel en zaligheid gekruid met een snuifje zonde en heel veel zeelucht.
Voor fijnproevers die van pareltjes houden met teksten die beklijven en blijven hangen.

Bloedmooi en ontroerend. Voeg daarbij zijn expressieve banjospel en je hebt een avond die emotioneert.
                                                                                                                                Patrick Stuijker Boudier – VPRO 3voor12

Teyrrasfolk 2021 wordt tot eind september in open lucht en op de oude speelplaats achter de Muziekclub georganiseerd. Ze vragen wel om via de website te reserveren én vooraf te betalen. Als het concert niet uitverkocht is kan je je wagen aan een bezoekje aan de deur, maar dat is geen zekerheid op een kaartje.
Honden niet toegelaten (luisterconcertjes, weet je wel).
Uiteraard verloopt alles zo coronaveilig mogelijk. Het aantal tickets hangt af van de geldende maatregelen.

Zondag 19 september 2021, Teyrrasfolk met broeder Dieleman in muziekclub 't Ey in Belsele (B)
Leden: € 15  /  Niet-leden: € 18
Aanvang: 16u00  >  Deuren om 15u00

Meer info en tickets: https://tey.be/programma/2021/09/19/broeder-dieleman