Op zaterdag 30 oktober gaat het nieuwe seizoen Roots aan de Zaan van start met een optreden van Ad Vanderveen en zijn Quartet in De Pasveerzaal van FluXus, Zaandam.

Precies twintig maanden na het laatste concert in februari 2020 komt Roots aan de Zaan dan eindelijk terug, en wordt het seizoen op zaterdag 30 oktober geopend door de Nederlands/Canadese singer-songwriter Ad Vanderveen met zijn Quartet, als vanouds in De Pasveerzaal van FluXus in Zaandam.

Trends komen en gaan, en muzikale eendagsvliegen worden de ene maand opgehemeld en zijn de volgende maand vergeten. Onze landgenoot Ad Vanderveen is wars van trends en doet al sinds jaar en dag zijn eigen ding: in de bijna dertig jaar die zijn verstreken na het uiteenvallen van rootsrockband Personnel bracht hij (bijna) elk jaar een nieuw album uit, waarbij opviel dat de kwaliteit consistent en uitmuntend is. Voor elk volgend Ad-album ligt de lat dan ook hoog, en elke keer levert hij weer een meesterwerkje af. Zijn meest recente CD Treasure Keepers is geen uitzondering. Dit album, waar de geest van de recent overleden David Olney rondwaart, noemde Alt Country “een onbetwistbaar hoogtepunt in het toch al imposant en gestaag uitdijend oeuvre van Ad Vanderveen. Het is verbluffend hoe hij bij deze enorme output dit ongekend hoog niveau weet te handhaven”.

Ad Vanderveen is geen vreemde voor Roots aan de Zaan: in 2013 verzorgde hij met partner Kersten de Ligny het derde concert. Een jaar later was hij terug met het afscheidsconcert van zijn band The O’Neils. Begin 2016 kwam hij nogmaals, nu met zijn Stellar Cellar Band. Dat is alweer vijf jaar geleden: ditmaal brengt hij wederom Kersten de Ligny mee, plus Timon van Heerdt (bas) en Jan Erik Hoeve (pedal steel, banjo).

zaterdag 30 oktober 2021, Roots aan de Zaan met Ad Vanderveen Quartet in De Pasveerzaal van FluXus, Zaandam
Het concert start om 20:15, de deur gaat een halfuur vantevoren open. Kaartjes kosten € 18.00, leden hebben gratis toegang, reserveren kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De gangbare coronaregels gelden.

Meer info en overzicht programma Roots aan de Zaan: http://rootsaandezaan.nl/.