Op tweede Paasdag organiseert Groeten uit Oisterwijk twee muzikale natuurwandelingen met boswachter Frans Kapteijns en singer-songwriter Kathleen Willems. Voor de ochtendwandeling om 10:00 uur zijn nog enkele tickets beschikbaar.

De Kampina en Oisterwijks bos- en vennengebied zijn topografisch aaneengeregen, maar biotopisch uiteenlopend. Onderweg verhaalt natuurgids Frans Kapteijns van die verschillen en komen meestruinende muziekliefhebbers op adem tijdens muzikale intermezzi van Kathleen Willems

Als Brabants bekendste boswachter kent Frans Kapteijns de Oisterwijkse natuur als zijn broekzak. Bij zijn afscheid van Natuurmonumenten schonk zijn werkgever hem de Tour de Frans, een toren bij Banisveld aan de rand van de Kampina die uitkijkt over dit heidegebied. Sinds jaar en dag verzorgt hij elke zondagochtend zijn radiocolumn Stuifmail op Omroep Brabant. Bovendien is hij actief bij IVN, B(iodiversiteits)-Team Oisterwijk, als wandelcoach en ambassadeur van meerdere natuurinitiatieven waaronder Van Gogh Nationaal Park. 
Naast wandelende (natuur-)encyclopedie is hij hartstochtelijk muziekliefhebber en dus voorzitter van Koninklijke Harmonie Asterius Oisterwijk en voorzitter van Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) die de jaarlijkse GUO-concertseries bestuurt. 

Kathleen Willems
Kathleen Willems

Sinds haar zesde laat Kathleen Willems zich inspireren door Elvis. Behalve de passie voor zijn muziek deelt ze ook zijn voorliefde voor de Harley. Daarmee is het vanuit Memphis (Graceland) goed toeren naar Nashville (country), Chicago (blues), New Orleans (Mardi Gras). JD McPherson, Jake Labotz, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Simon & Garfunkel, Douwe Bob, ja zelfs Eminem toeren mee. 
Met ruim genomen ‘Americana’ in de reiskoffer steken ook Kathleens eigen composities de kop op. Haar EP Through The Heart dateert van 2021. 

Tijdens beide wandelingen belicht Boswachter Frans heemkundig ontstaan en ontwikkeling, ecologisch beleid, beheer, behoud en kwetsbaarheid van unieke heide, bossen, vennen en beekdal, flora en fauna in relatie tot jaargetijde, klimatologische veranderingen door menselijke interventie (agrarische en overige industrialisatie, waaronder mijnbouw), stikstofclaims op vegetatie, functies van de uitspanningen Venkraai en Groot Speijck en wat zich verder zoal aandient. 

Tijdens muzikale intermezzi speelt Kathleen haar eigen muzikale helden en zichzelf. 

Tweede Paasdag 18 april 2022, muzikale natuurwandelingen bij GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk. Over de Kampina om 10:00u vanaf parkeerplaats Posthoornseweg/Burgemeester van den Oeverweg. En door Oisterwijks bos- en vennengebied om 14:00u vanaf de parkeerplaats bij Groot Speijck. De wandeling om 14:00 is uitverkocht, er zijn wel nog enkele kaarten beschikbaar voor de wandeling om 10:00 uur.

Elke wandeling beslaat 5 à 6 kilometer. Schrijf u in via een link op http://www.groetenuitoisterwijk.nl.