Op vrijdag 22 april organiseert Muziekpublique een dubbeloptreden van Hartwin Dhoore Trio (België) en Alaw (Wales) in het Molièretheater in Brussel (B).

Sinds 2010 toert accordeonist Hartwin Dhoore met zijn eigengereide stijl waarin hij invloeden uit de Europese tradities distilleert in eigen composities. Die verzamelde hij in het boek Out of the box met honderd eigen melodieën. Van 2015-2021 woonde hij in Estland in Noord-Europa waar hij veel inspiratie opdeed voor nieuwe composities. Samen met twee getalenteerde zielen uit Estland (Sofia-Liis Kose op viool en Carlos Liiv op gitaar), creëert Hartwin met zijn nieuwe album Valge Valgus een kleurrijk en melancholisch universum dat de wereld rondom hem weerspiegelt. Estland door de ogen van een Belgische accordeonist. Hij komt het album voorstellen met zijn bloedbroeder Jeroen Geerinck op gitaar en Naomi Vercauteren op viool.

Hartwin Dhoore Trio
Hartwin Dhoore Trio

Hartwin Dhoore: accordeon
Jeroen Geerinck: gitaar
Naomi Vercauteren: viool

Alaw wordt door het toonaangevende folkblad Songlines omschreven als “a Welsh supergroup”. Alaw – Welsh voor melodie – bestaat uit drie toonaangevende muzikanten die eenzelfde passie delen voor de traditionele muziek van Wales, één van de minder bekende takken van de Keltische folk. Nia Lynns uitzonderlijke stem en harmoniumspel kleurt mooi bij de oorstrelende viool van Oli Wilson-Dickson en de sprankelende gitaar van Dylan Fowler. Of ze nu een zeldzame muzikale parel opgraven of een geliefde melodie herinterpreteren, steeds behandelen ze die muziek met een virtuositeit en elegantie waarbij ze zich de nummers helemaal toe-eigenen. Voeg daar nog krachtige eigen songs en verrassende composities aan toe en je krijgt een muzikale ervaring die nog lang blijft nazinderen. Van opzwepende songs tot stomende jigs: ze brengen hun muziek met zoveel humor en affectie dat het aanstekelijk werkt.

Alaw, foto Paul Michael Hughes
Alaw, foto Paul Michael Hughes

Nia Lynn: zang, harmonium
Oli Wilson-Dickson: viool, zang
Dylan Fowler: gitaar, zang

Vrijdag 22 april 2022, Hartwin Dhoore Trio (België) en Alaw (Wales) bij Muziekpublique in het Molièretheater in Brussel (B).
Aanvang 20:00 uur
Entree van €9 (voor leden) tot €19 (ticket + lidkaart)
Info en tickets: https://muziekpublique.be.